Amazonit ásvány karkötők

Amazonit ásvány karkötők kategóriánkban megtalálja az Önnek legmegfelelőbb terméket. Nézze meg Amazonit ásvány karkötők kategóriánk kínálatát.

összesen 22 termék

Amazonit ásvány karkötők - Az egészséges életmód kiegészítői

Az amazonit ásvány karkötők a természet ajándékai közé tartoznak, melyeket az emberiség évezredek óta használ. Az amazonit kékeszöld színű ásvány, amelynek a neve a dél-amerikai Amazonas folyó mentén található régióra utal. Az amazonit karkötők különleges hatásokkal rendelkeznek, amelyek javíthatják a fizikai és mentális egészséget.

Az amazonit ásvány karkötők számos jótékony hatással bírnak, amelyek közül néhányat az alábbiakban említünk:

 • Segíthetnek enyhíteni a menstruációs görcsöket.
 • Erősíthetik az agyat és javíthatják a kommunikációt.
 • Oldhatják az izomgörcsöket és a feszültséget.
 • Nyugtatják az idegrendszert és segíthetnek a stressz enyhítésében.
 • Javíthatják a csontritkulás és a fogszuvasodás állapotát.
 • Segíthetnek a depresszió és az agyi betegségek kezelésében.
 • Hozzájárulhatnak az anyagcsere-folyamatok helyreállításához és a torokproblémák enyhítéséhez.

Az amazonit karkötők különböző méretben és árban kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A karkötők készítése során nagy gondot fordítunk arra, hogy csak eredeti, minőségi ásványokat használjunk fel. Az amazonit ásvány karkötők nem csak hasznosak, hanem gyönyörűek is, így remek ajándék lehet szeretteinknek vagy önmagunknak is.

Története

Az Amazonit ásvány neve az Amazon folyóról származik, ahol először fedezték fel. Az Amazonitot az indiánok ismerték és használták, mint a spiritualitás, az egészség és a szerelem szimbólumát. Az Amazonitot a 19. században fedezték fel Európában, és azóta is népszerű ásvány maradt.

Az Amazonitot általában zöld vagy kék színű ásványként ismerik, amelynek színe a benne lévő ólomtól és vastól függ. Az ásványt általában magmás kőzetekben, pegmatitban és gránitban találják, de előfordul metamorf palákban és hidrotermális telérekben is.

Az Amazonit ásvány karkötők az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek, és sokan viselik őket a gyógyhatásuk miatt. Az Amazonit ásvány karkötők a zöld földpát ásványból készülnek, amelynek gyógyhatása régóta ismert. Az Amazonit ásvány karkötők használata segíthet javítani az alvási szokásokat, enyhíteni a stresszt, és segíteni az egyensúly és a nyugalom érzésének elérésében.

Amazonit Jellemzői

Az amazonit ásvány a kálium-földpát csoportba tartozó, világos kékeszöld színű ásvány. Az amazonit zöld színét a fluor- és réztartalma adja, amit szerves anyagok árnyalnak. Az amazonit keménysége a Mohs-skálán 5-6, ami megfelelő az ékszerkészítéshez. Az Amazonit rugalmas szerkezetű, ami megkönnyíti a csiszolást és a dolgozást.

Az amazonit ásvány általában a mikroklinek csoportjába tartozik, ami egy fajta földspát. Az amazonit, más néven amazonkő, viszonylag olcsó drágakő. Színe a világoszöldtől a sötétzöldig (és kékeszöldig) terjed, és tartalmazhat fehér, fekete, sárga, barna vagy szürke területeket.

Az amazonit ásványt általában ékszerekhez használják, például karkötők készítéséhez. Az amazonit karkötőknek számos előnye van, beleértve az ásvány által nyújtott lelki és fizikai gyógyító hatásokat. Az amazonit karkötők a következő előnyöket nyújtják:

 • Csökkenthetik az idegességet és a stresszt
 • Segíthetnek az önbizalom növelésében
 • Serkenthetik a kommunikációt és az érzelmi kifejezést
 • Javíthatják az általános egészséget és vitalitást

Az amazonit karkötők használata egyszerű és könnyű, és a karkötők különböző kialakításokban és stílusokban kaphatók, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.

Az Amazonit ásvány karkötők jótékony hatásai

Az Amazonit ásvány karkötők kiválóan alkalmasak a mindennapi stressz és feszültség enyhítésére. Az Amazonit elősegíti a spirituális fejlődést, javíthatja a kapcsolatokat és a kommunikációs képességeket, valamint javíthatja a fizikai, lelki és spirituális egészséget is.

Az Amazonit ásvány karkötők hatékonyan segíthetnek a szív- és torokcsakra aktiválásában, ami elősegíti a szeretetteljes kommunikációt és az önmagunkkal való kapcsolatot. Az Amazonit ásvány karkötők viselése javíthatja a hangulatot, segíthet a depresszió és a szorongás enyhítésében, valamint segíthet a pajzsmirigy, máj és csontritkulás kezelésében.

Az Amazonit ásvány karkötők kiválóan alkalmasak az elektromágneses szennyezés hatásainak enyhítésére is. Az Amazonit ásvány karkötők viselése segíthet a mikrohullám vagy a mobiltelefonok által kibocsájtott sugárzás felszívásában, valamint véd az elektromágneses szennyezés ellen.

Az Amazonit ásvány karkötők viselése nem csak jótékony hatással van az egészségre és a jólétre, hanem stílusos és divatos kiegészítőként is szolgálhatnak. Az Amazonit ásvány karkötők széles választéka elérhető a piacon, így mindenki megtalálhatja a saját stílusához és ízléséhez illő karkötőt.

Hogyan viseljük az Amazonit karkötőket

Az Amazonit karkötők általában nagyon jól mutatnak, és könnyen illeszthetők az öltözékhez. Azonban, ahogy minden más ékszernél, az Amazonit karkötők viselése is bizonyos szabályokat követel meg. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat az Amazonit karkötők viselésével kapcsolatban.

1. Méret

Az Amazonit karkötők méretének megválasztása rendkívül fontos, hogy kényelmesen és biztonságosan viselhessük őket. Fontos, hogy a karkötő ne legyen túl szoros, de ne is legyen túl laza, hogy ne essen le a csuklónkról.

2. Stílus

Az Amazonit karkötők különböző stílusokban érhetők el, így könnyen megtalálhatjuk a saját stílusunkhoz illő karkötőt. Az Amazonit karkötők jól mutatnak egyszínű ruhákhoz, de akár mintás ruhákhoz is viselhetjük őket. Az Amazonit karkötők általában zöld színűek, így olyan ruhákhoz illenek leginkább, amelyek a zöld színnel harmónizálnk vagy amelyekben a zöld szín dominál.

3. Kiegészítők

Az Amazonit karkötők nagyszerűen kombinálhatók más ékszerekkel, például fülbevalókkal, nyakláncokkal és gyűrűkkel. Azonban fontos, hogy ne viseljünk túl sok ékszert egyszerre, mert ez zavaró lehet és elvonhatja a figyelmet az Amazonit karkötőről.

4. Karbantartás

Az Amazonit karkötők karbantartása rendkívül fontos, hogy hosszú élettartamúak legyenek. A karkötőt rendszeresen tisztítsuk meg enyhe szappanos vízzel és egy puha kefével. Kerüljük a kemény tisztítószereket és a durva keféket, mert ezek károsíthatják az Amazonit karkötőt.

Az Amazonit karkötők viselése rendkívül divatos és stílusos. Ha betartjuk a fenti szabályokat, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az Amazonit karkötőnk sokáig szép és értékes marad.

Hogyan gondozzuk az Amazonit ásvány karkötőket

Az Amazonit ásvány karkötők gondozása nagyon fontos ahhoz, hogy hosszú élettartamuk legyen. Az Amazonit ásvány egy lágy ásvány, amely könnyen karcolódhat, ezért fontos, hogy vigyázzunk rá.

Tisztítás

Az Amazonit ásvány karkötők tisztítása egyszerű. Használjunk enyhén szappanos vizet, és egy puha kefét, hogy óvatosan megtisztítsuk a karkötőt. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl forró vizet, mert az károsíthatja az Amazonit ásványt.

Tárolás

Az Amazonit ásvány karkötőket tároljuk egy puha anyagból készült tárolóban, hogy megvédjük a karcolódástól és az egyéb sérülésektől. Ügyeljünk arra, hogy ne tároljuk a karkötőt olyan helyen, ahol magas hőmérséklet vagy nedvesség van.

Használat

Az Amazonit ásvány karkötők használata során ügyeljünk arra, hogy ne tegyük ki erős fizikai hatásoknak, mert az károsíthatja az ásványt. Kerüljük a túlzott izzadást, mert a verejték károsíthatja az Amazonit ásványt.

Az Amazonit ásvány karkötők gondozása egyszerű, és ha betartjuk a fenti tippeket, akkor hosszú élettartamuk lesz.