Zöld ásványok

 

A zöld ásványok, a legerősebbek közé tartoznak. Nem véletlenül használják ezeket a köveket a különböző kultúrákban már évszázadok óta - mély, spirituális energiát hordoznak, amely segíthet egyensúlyt és harmóniát teremteni az életben. A zöld kristályok jelentésétől kezdve a tulajdonságaikig és hatásaikig fedezzük fel, mi teszi ezeket az ásványokat olyan különlegessé.

 

Zöld ásványok:

 • Achát
 • Amazonit
 • Aventurin
 • Zöld kvarc
 • Jáde
 • Zöld jáspis
 • Malachit
 • Moldavit
 • Peridot
 • Prehnit
 • Szerpentin

 

A ZÖLD KRISTÁLYOK JELENTÉSE

A zöld színt gyakran a természethez és a növekedéshez társítják, és ez alól a zöld ásványkövek sem kivételek. Ezek a kristályok a megújulást, a felfrissülést, a termékenységet és a bőséget képviselik. Az egészséget és a jólétet, valamint a fiatalos vitalitást szimbolizálják. Mindezek a tulajdonságok ideális kövekké teszik őket mindazok számára, akik belső békét és pozitivitást szeretnének találni az életükben.

 

A ZÖLD ÁSVÁNY KÖVEK TULAJDONSÁGAI

A zöld ásványkövek számos olyan egyedi tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek különösen jótékonyan hatnak a jólétre. Segíthetnek abban, hogy földközelibbnek és a földhöz kötöttebbnek érezd magad, miközben tisztábbá teheted gondolataidat és érzéseidet. A zöld kristály energiák a relaxáció elősegítésére is használhatod, megnyugtatva elmédet és testedet a stressztől vagy feszültségtől. A zöld kövek energiájának segítségével kiegyensúlyozottnak, békésnek, energikusnak, biztonságosnak, egészségesnek és bőségesnek érezheted magad - ezek mind kiváló tulajdonságok a sikeres élethez!

Ezzel a színnel rengeteg új ötletet és változást vonzl be az életedbe. A termékenységet, a bőséget és az egyensúlyt szimbolizálja. Ez a tavasz színe, és friss és tiszta energiával és új kezdetekkel jár. Támogatja a regenerációs és öngyógyító folyamatokat a szervezetben. Erőt ad a felemelkedéshez és az elejétől kezdéshez, a fejlődésben és a kreativitásban. A sötét árnyalatok elsősorban fizikai szempontból hatnak a testre. A fény ezzel szemben a személyes és spirituális növekedéshez kapcsolódó tudatosságot fejleszti. 

 

A ZÖLD ÁSVÁNYOK HATÁSA

Mint korábban említettük, a zöld kristály energiák a megújulást és a fiatalságot képviselik - két olyan dolog, amiből mindannyian többet szeretnénk az életünkben! Ezek a kövek használhatók az újrakezdés vagy az önfelfedező utazás ösztönzésére, mivel tisztánlátást biztosítanak számunkra, hogy tisztán lássuk az utunkat előre. Emellett ezek a kristályok gyógyító erejükről is ismertek, amelyek segíthetnek a fizikai egészség és a mentális stabilitás előmozdításában. Végül a zöld ásványok nagyszerűek a bőség manifesztálására minden területen, beleértve a gazdagságot, a szerelmi kapcsolatokat vagy bármi mást, amire vágyunk!

 

ZÖLD ÁSVÁNYOK

 

Amazonit

Amazonit hatása: szerencse vonzó, elme erősítő, lelkierő növelő, depresszió enyhítő, pajzsmirigy, máj, csontritkulás, menstruációs panaszok enyhítésére, elektromágneses szennyeződés hatásai ellen

Csillagjegy: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak

Csakra: szívcsakra, torokcsakra

Szellemi hatások: saját sorsunk alakítása

Lelki hatások: hangulatkiegyenlítő

Mentális hatások: kedvező hatása van az értelem és az intuíció együttműködésére

Testi hatások: rendbe hozza az anyagcserezavarokat (máj), harmonizálja az agyműködést, a vegetatív idegrendszert, a belső szervekre

 

Aventurin

Aventurin hatása: szív regeneráció támogató, nyugtató, alvást segítő, koleszterin, bőrre, allergiára, pattanásokra jó hatással van, auravédő, fogyást segítő, fájdalom csillapító

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő

Csakra: harmadik szem csakra, torok csakra

Szellemi terület: Gondtalanság, álmok valóra válásában való hit erősítése.

Lelki terület: Enyhülést hoz idegesség, stressz és alvászavarok esetén. Elcsendesít és nyugalommal tölt el.

Mentális terület: Lelkesít ötleteink megvalósításában és mások véleménye elfogadásában is.

Test: Enyhítő hatása van a kiütésekre, a gyulladásokra, a leégésre és a napszúrásra. Fájdalomcsillapító hatása is van.

 

Fluorit

Fluorit hatása: védelmező, sejtregeneráló, megfázással járó tünetek enyhítése, fájdalomcsillapító, auratisztító, tanulássegítő, nyugtató, elektromágneses szmog tisztító, spiritualitás fejlesztése.

Csillagjegy: Vízöntő, Halak

Csakra: Koronacsakra

Szellemi terület: Szabad szellem. Segít abban, hogy észre vegyük azt ha valaki vagy valakik irányítani akarnak. Találékonyságunkra és leleményességünkre is nagy hatással lehet.

Lelki terület: Élénk érzelmeket pl. elnyomott érzelmek felszínre kerülését és több érzelmi változatosságot is át élhetünk.

Mentális terület: Döntési szabadságot biztosít és találékonnyá tesz. Gyorsítja a gondolkodást segít megérteni amit még nem sikerült.

Test: Jó a bőrre, a nyálkahártyákra, az idegekre, a csontokra és a fogakra, segít a tüdő és a légutak regenerálásában, mozgékonnyá teszi az ízületeket, jó a köszvényre, allergiákat is enyhít.

 

Indiaiachát és Mohaachát

Achát hatása: gondolattisztító, egyensúly teremtő (test-, lélek-, szellemben egyaránt), emésztést segítő

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió

Szellemi terület: Segít a befelé fordulásban, meditációban; összeszedettség és a dolgokra való összpontosítás, biztonságérzet, belső egyensúly és valóság érzet kialakulásában játszhat nagy szerepet.

Csakra: Szívcsakra, Gyökércsakra

Lelki terület: Egyes feltevések szerint oltalmat, védettséget, biztonságot nyújt.

Mentális terület: Támogathatja a realitásérzék, a gyakorlatias gondolkodás fejlődését és a könnyed problémamegoldást.

Test: A népi hagyományok szerint alkalmazható szemre, üreges szervekre (gyomor, belek stb.) véredényekre, bőrre. A terhesség védőköve.

 

Jade

Jade hatása: szerencsehozó, méregtelenítő, sejtregeneráló, lelki békét hozó, idegrendszer védő, termékenység fokozó

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Halak

Csakra: szívcsakra

Szellemi terület: Kiegyenlítés

Lelki terület: Egyensúlyt teremt a nyugalom és az aktivitás között.

Mentális terület: Kedvet csinál a játékos önmegvalósításhoz.

Test: Szabályozza az idegek, a vese és a mellékvese működését, az adrenalin termelést, egyensúlyba hozza a víz-, a sav-, bázis és az ásványianyag-háztartást.

 

A zöld ásványokat  az ősi kultúrák már ősidők óta használják erőteljes energiáik miatt, amelyek egyensúlyt és harmóniát hoznak az életben. A megújulástól és felfrissüléstől kezdve a relaxáció segítésén át az elme megnyugtatásáig sokféle feladatra használhatóak, ezek a valóban  értékes és különleges kristályok!

Ha azt keresed, hogyan hozhatnál több békét az életedbe, fontold meg, hogy még ma befektetsz néhány zöld ásványba! Tulajdonságaiknak köszönhetően biztosan optimistábban fogod látni az élet eléd táruló lehetőségeit!