Ásványok tisztítása és feltöltése

 

 

Ebben a cikkben arról lesz szó, hogyan tisztítsd meg az ásványokat, kristályokat, és hogyan töltheted fel őket új energiával. Több különböző módszer létezik, de nem minden módszer alkalmas egyformán a különféle kövekhez. Egy adott fajta ásvány tisztítása és feltöltése, a kő tulajdonságaitól függ.

 

MIÉRT FONTOS AZ ÁSVÁNYOK TISZTÍTÁSA?

Az energetikai tisztítás eltávolítja a meglévő stagnáló energiákat és rezgéseket az ásványokból, lehetővé téve, hogy tiszta lapot tudj teremteni a munkádhoz.

 

A kő használat előtti energetikai tisztításával biztosíthatod, hogy a kő fogékony legyen arra az energiamezőre vagy transzformációra, amelyet megpróbálsz ráirányítani. Ez pedig lehetővé teszi, hogy az ásvány tulajdonságai hatékonyabban hozzáférhetővé váljanak, ami a munka minőségének javulását eredményezi.

 

Ezenkívül a tisztítás segít megelőzni a negatív energia felhalmozódását az ásványban, így az hosszabb ideig élénk és aktív marad.

Az energetikai tisztítás segít megvédeni a követ attól is, hogy nem kívánt energiákat szívjon magába, amelyek zavarhatják rendeltetését.

 

TISZTÍTÁS VÍZZEL

A kövek tisztításának egyik módja a vízzel tisztítás. A víz erőteljes tisztítószer, és évszázadok óta használják a spirituális gyakorlatokban.

A víz saját életerő energiát hordoz, amely segíthet megtisztítani a kristály energiáját.

 

A kő vízzel történő hatékony tisztításához merítsük el teljesen egy tál hideg vagy langyos vízbe körülbelül 20 percre.

Alternatív megoldásként néhány percre folyóvízbe, például folyóba vagy patakba is meríthetjük, hogy felszívja a megtisztítandó ásvány, a mozgó víz erejét és energiáját.

 

A megadott idő elteltével vedd ki a követ a vízből, és puha ruhával töröld szárazra. Ezzel megakadályozhatod, hogy vízfoltok képződjenek az ásványon.

 

TISZTÍTÁS SÓVAL

Népszerű és hatékony módszer a sóval tisztítás a negatív energiák eltávolítására az ásvány kövekből.

 

Ezt úgy végezhetjük el, hogy a követ 24 órára tengeri sóba helyezzük, vagy egy éjszakára száraz sóba temetjük.

 

Egy másik módszer egy tojás alakú sókristály használata a kő energetikai tisztítására, amely során a kristályt az egyik kezünkben tartjuk, és a követ átvezetjük felette néhányszor.

 

A só segít kiegyensúlyozni a kő energiáját, és biztosítja, hogy az mentes legyen a negatív rezgésektől.

A rendszeres sóval végzett tisztításokkal biztos lehetsz benne, hogy ásványköveid mindig energikusak maradnak és tele lesznek pozitív rezgésekkel.

 

TISZTÍTÁS FÖLDDEL

A földel történő tisztítás egy erőteljes módja az ásványok energiáinak felfrissítésének.

 

A gyakorlat során a köveket hosszabb időre elássák, lehetővé téve, hogy energiáikat a föld természetes erői megtisztítsák és feltöltsék.

Ez a folyamat segít helyreállítani az energiáik egyensúlyát, és felkészíti őket a gyógyításban vagy spirituális gyakorlatokban való további felhasználásra. Ez alatt az idő alatt, a kövek ki vannak téve a föld elektronjainak és ionjainak, amelyek tisztító és kiegyensúlyozó hatással vannak az energiájukra.

 

Ezenkívül a földdel való kapcsolatuk révén mélyebb kapcsolatot teremtenek a bolygónkkal.

Végül pedig a talaj ásványi anyagai segítenek a molekuláris tulajdonságaik újrarendezésében és egyedi gyógyító tulajdonságaik kibontakoztatásában.

 

Mindezek a tényezők együttesen egy erőteljes energetikai tisztítási folyamatot hoznak létre, amely segíthet megújítani az ásványkövek energiáját.

 

TISZTÍTÁS VIZUALIZÁCIÓVAL /TUDATI ENERGIÁVAL/

Egy ásvány tisztításához és energetizálásához használhatsz meditációt és vizualizációt is, hogy kapcsolódjon a kő gyógyító tulajdonságaihoz. Tartsd a kezedben, és koncentrálj arra, hogy pozitív energiát vetíts bele, miközben elképzeled, hogy fény sugárzik belőle.

 

TISZTÍTÁS TERMÉSZETES FÉNNYEL

Ezt úgy teheted meg, hogy egy-két órára közvetlen napfénybe vagy holdfénybe helyezed a kristályt, és hagyod, hogy az elnyelje az energiát ezekből a természetes fényforrásokból.

 

TISZTÍTÁS FÜSTTEL

Az egyik legelterjedtebb módja az ásvány kővek energetikai tisztításának a füsttel végzett tisztítás. Ennek során gyógynövényeket és füstölőt, például zsályát, cédrust vagy Palo Santót égetünk, miközben a kőre összpontosítunk, hogy eltávolítsuk a negatív energiákat és feltöltsük pozitív energiákkal.

A kő köré vagy mellé helyezett füstölőpálcákkal is meg lehet ezt tenni vagy lengethetjük is a füstölőt az ásvány körül, hogy megtisztítsuk azt.

 

TISZTÍTÁS KRISTÁLLYAL

A z ásványokkal végzett tisztítás tökéletes módja annak, hogy spirituálisan feltöltsük az ásványköveket.

 

Kezdjük azzal, hogy a kristályt a domináns kezünkben tartjuk és összpontosítsunk egy világos gondolatra vagy vízióra az ásványi energia tekintetében.

Miután összpontosítottunk egy gondolatra, lassan helyezzük a kristályt az ásvány kő fölé és köré, vizualizáljuk, hogy a szándékunk átkerül a kristályból a kőbe.

Néhány perc múlva észre kell vennünk, hogy az energia mind a tisztító kristály, mind a tisztított ásvány körül eltolódott. Ez azt jelzi, hogy a tisztító rituálé sikeres volt.

 

Végül helyezzük kristályt közvetlen napfénybe vagy holdfénybe, hogy feltöltődjön energiával, mielőtt egy másik ásványi kő megtisztítására használnánk.

 

Ez a gyakorlat segít abban, hogy a kristályban magasabb rezgésszintet tartsunk fenn, és készen álljon a további használatra.

 

TISZTÍTÁS HANGGAL

Végül a köveket hangrezgésekkel is lehet energiával ellátni. Ezt úgy lehet megtenni, hogy néhány percig zenét játszunk vagy kántálunk a kő közelében, hogy segítsünk neki elnyelni és tárolni a hanghullámok pozitív energiáját.

 

TISZTÍTÁS RIZZSEL

A rizs használata a tisztításhoz egy kézenfekvő lehetőség, amelyet évszázadok óta használnak számos kultúrában.

 

Tegyük a követ egy tál barna rizsbe, tegyük ki a szabadba, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnap reggel öntse ki a rizst, és a kő megtisztul és energiával telítődik.

Ez az egyszerű módszer segít kivonni a negatív energiát a kőből, és már csak fel kell tölteni az követ pozitív energiával.

 

A barna rizsről úgy tartják, hogy tisztító energiákkal rendelkezik, ami segít elnyelni a kövekből a negatív vagy stagnáló energiákat. Ezzel az egyszerű, de hatékony tisztító rituáléval felkészítjük az ásvány köveket a további spirituális munkára.

 

ÁSVÁNYOK TÖLTÉSE

Az ásványok feltöltése a kristályprogramozás és aktiválás fontos része. Ez a folyamat segít felfrissíteni az ásványban lévő energiát, lehetővé téve, hogy nagyobb mennyiségű energiát tartson meg, és ezáltal még inkább megerősítse hatásait.

 

Azzal kell kezdenünk, hogy a kristályban lévő energiákat kitisztítjuk. Ehhez az előzőekben felsorolt tisztítási eljárásokat használhatjuk, pl.: füsttel zsályaégetéssel, vízben tisztítani vagy egy tál nyers kvarckristályra kell helyezni.

 

Ha mindezek a lépések megtörténtek, elkezdheted feltölteni az ásványt.

Helyezd a kristályt a nap vagy a hold fényébe néhány perctől néhány óráig, attól függően, hogy mennyire szeretnéd, hogy az energiája erős legyen. Más kristályok és ásványok közelében is elhelyezheted, hogy energiája tovább erősödjön.

Ha végeztél, a rituálét hálával és megbecsüléssel zárd le mindazért, amit elértél.

 

Ennek a tudásnak a birtokában létrehozhatsz egy erőteljes eszközt az átalakuláshoz és a gyógyuláshoz az életedben.