12 legjobb ásvány a nyugodt alvásért

 

 

Cikkünkben a 12 legjobb ásvány hatásáról és alkalmazásáról olvashatsz amik a segítségedre lehetnek a nyugodt alvásért.

 

Egy mozgalmas nap után csak pihenni szeretnénk, nem igaz? Lezuhanyozni, kényelmes ruhába bújni, és bezuhanni az ágyba. De sokszor, bármennyire is fáradtak vagyunk, nem tudunk ellazulni, mert az elménk nem tud lenyugodni.

 

Ha ilyen időszakot élünk át, a nyugalmat és érzelmi egyensúlyt hozó köveket hatásait mindig nagyon szívesen fogadjuk! Amikor valaki ebben a helyzetben találja magát, az első lépésként meg kell találnia a nehézségek okait. Ezeket az okokat kell megszüntetni, és nem csak a tünetek enyhíteni.

 

Ha ébren maradsz, és nem tudsz lenyugodni a fejedben forgó bosszantó gondolatok miatt, akkor itt az ideje, hogy új megközelítést alkalmazz az ügyben.

 

Az ilyen állapot kiváltó okainak megtalálásának legjobb módja, önmagunk elemzése.

Ehhez számos alternatív gyógymód létezik. A legtöbb holisztikus eljárás, használja a kövek energiáját az alvászavarra és az alvásminőség javítására.

 

Kétségtelen, hogy az ásványkövek használata elősegítheti a jobb pihenést és elősegítheti a mögöttes okok teljes feloldását.

A listán szereplő összes kő jól ismert kristály, amely segít megoldani ezeket a problémákat. Így megoldást találhatsz álmatlanságodra, és könnyebben meditálhatsz.

 

Nézd meg az alábbi kristályok listáját.

 

 

MI AZ ÁLMATLANSÁG?

 

Azok az emberek, akiknek a szervezete nem kapnak elegendő mennyiségű és minőségű alvást, azt gondolhatják, hogy álmatlanságban szenvednek. Mivel ezt a kifejezést néha félreértelmezik, nézzük mi is az álmatlanság?

 

Kezdjük az álmatlanság definíciójával:

Az álmatlanság más néven inszomnia (latinos írásmóddal insomnia) pszichológiailag diagnosztizálható, kóros álmatlanság.

 

Típusai szerint lehet:

  • az elalvás zavarai

  • átalvási zavar (felborult bioritmus)

  • korai ébredés

 

Hossza szerint lehet:

átmeneti: alkalmanként jelentkezik - túlzott koffeinfogyasztás miatt, stressz miatt vagy utazás során, időzóna-átlépés (jetlag) miatt

rövid távú: néhány hetes

krónikus: legalább 3 hónapja fennálló.

Az alváshiány gyakoriságára, általában szokásos vagy visszatérő állapotként gondolunk, sok esetben azonban, azok akik az álmatlanságukról beszélnek elmondják, hogy egy ideje már rendszeresen alvással kapcsolatos problémákkal küzdenek.

 

Néhány ember számára nem az álmatlanság, hanem az alvásképtelenség jelentkezik, ami szintén elég frusztráló. Ezek az emberek azt is tudni szeretnék, hogyan lehet könnyebben elaludni.

 

Mások elalszanak, majd az éjszaka közepén felébrednek, és nem tudnak visszaaludni, ami szintén nagyon zavaró.

 

Vannak, akiknek azzal vannak gondjaik, hogy a gondolataik forognak a fejükben és alvás nélkül forgolódnak, várják, hogy elméjük megnyugodjon és álomba szenderüljenek.

 

Ez ugyanaz a probléma, amelyet sok ember kihívásként él meg, amikor leül meditálni.

 

Tehát ha meditáció közben, valamint alvás közben nehezen tudsz ellazulni a mély ellazulás állapotában, akkor az ásványköves - alvást segítő tanácsaink biztosan a segítségedre lesznek.

 

Természetesen ezek a hatások bizonyos mértékig egyéni hozzáállás és érzékenység kérdése is, és kérlek, vedd figyelembe, hogy nem mindenki találja ugyanannyira hasznosnak az alábbi listában szereplő összes gyógyító követ.

 

 

MEGOLDÁSOK A JÓ ÉJSZAKAI ALVÁSHOZ

Az álmatlanságot számos tényező okozhatja, sőt akár súlyosbíthatja is, például a hormonális változások, túlzott stressz, ételallergia és a nem megfelelő szokások.

Tudjuk, hogy a jó éjszakai pihenés hiánya veszélyeztetheti napjaink ébren töltött időszakának teljesítményét, valamint a memóriánkat, a koncentrációs képességünket, ingerlékenységünket, izomtömegvesztést is eredményezhet és akár a vérnyomásunk változását is befolyásolhatja.

 

És hogy megpróbáljuk megfordítani vagy legalábbis minimalizálni az álmatlanságot, az étkezési szokásainkon és néhány más szokásunkon is változtatni kell.

Itt vannak a tippjeink:

  • Első és legfontosabb ehhez egy jó ágy vagy kihúzható kanapé és a zavartalan környezet. E két dolog előfeltétele a jó éjszakai alvásnak.
  • A pihentetést elősegítő és a melatonin - alvási hormon előfutáraként szolgáló ételek: avokádó, banán, dió, mandula és szezámmag
  • A fitomelatonin táplálékforrásai: cseresznye, szőlő vagy 100%-os teljes szőlőlé
  • Nyugtató és altató hatású teák: kamilla, citromfű, orbáncfű, golgotavirág, macskamenta, levendula, komló, macskagyökér, stb. kiválóan alkalmas a szorongás és stresszoldás enyhítésére, nyugtató és lazító hatással.
  • Kerülje az olyan élelmiszerek fogyasztását, amelyek elősegítik a vércukorszint hirtelen ingadozását és rontják az alvás minőségét, például egyszerű szénhidrátokat: kenyeret, tésztát, süteményeket, cukorkákat, csokoládét stb.
  • Kerülje a fényt a hálószobában, ne használj elektronikus eszközöket lefekvés előtt, ne igyál koffeintartalmú italokat vagy kiegészítőket, kóla alapú üdítőitalokat és stimulánsokat, például éjszaka csokoládét.
  • Legyen időd lenyugodni - olvasással, meditálással - elalvás előtt az ágyban.

 

A LEGJOBB ÁSVÁNYKÖVEK LISTÁJA A PIHENTETŐ ALVÁSHOZ


Ebben a listában, a szerintünk leghatékonyabb ásványköveket említjük meg, amelyek segítenek a pihentető éjszakai alvásban.


Az alábbi listában szereplő összes kőnek megvan a maga részletes oldala, ezért ha érdekel az adott ásvány, kattints a képre vagy a kép alatti linkre, ha többet szeretnél megtudni róla.


A listában szereplő kristályok vagy kövek közül sok meglehetősen könnyen beszerezhető, de néhányat nem annyira ismerünk. Ezeket azért tartottuk fontosnak megemlíteni, mert rendkívül jó alvást segítő kristályok és más kiváló metafizikai tulajdonságokkal is rendelkeznek.

 

A 12 LEGJOBB ALVÁS SEGÍTŐ ÁSVÁNY LISTÁJA

 

LEPIDOLIT

A Lepidolit számos erőteljes tulajdonsággal rendelkezik, amelyek csodálatos kővé teszik, többek között a jobb alvás elősegítésében.

Ha valaki ideges, depressziós vagy stresszes, és segítségre van szüksége ahhoz, hogy nyugodtabb legyen, akkor ez a legjobb megoldás a stresszoldó kristályok választásánál.

Ez a kristály, segít ellazulni, kikapcsolni és elérni a mély meditációt.

Hasznos a meditációk során, és segíti az alvást is, köszönhetően jótékony hatásának. Segít, hogy könnyedén elmerüljünk az alfa állapotba, ahol az agyhullámok lassabbak.

Különböző színekben kapható, a mély lilától a lila és rózsaszín közötti színűig. Minden színváltozatában nagyon hatékony nyugtató kő, mivel természetes lítiumot tartalmaz.

 

Itt találod a Lepidolit karkötőket!

 

SZTILBIT

 

A Sztilbit olyan energiával rendelkezik, amely hasznos mindazok számára, akik alvászavarral küzdenek a szellemi túlpörgés miatt, és nem állnak meg a gondolataik elég sokáig ahhoz, hogy aludni tudjanak.

A szellemi túlpörgés az egyik leggyakoribb oka annak is, hogy sokan miért meditálnak olyan nehezen. Nem tudják megakadályozni, hogy ezek a bosszantó gondolatok megforduljanak a fejükben.

Láthatod, hogy miért kiváló gyógyító kristály a számodra abban, hogy segítsen megnyugtatni rakoncátlan gondolataidat és könnyebben tudj aludni, és segítségedre lehet a tisztább gondolkodás kialakításában is.

Ezek a kristályok azon túl, hogy elménk „pörgésének” megállítását elő segítik, rezgésük kiegyensúlyozza az agy mindkét féltekéjét, ami elősegíti a koncentrációt.

Energiája segít a bánat vagy veszteség gyógyításában, és egyéb nagyszerű tulajdonságai is vannak, Pl.: segít döntések meghozatalánál és növeli a kreativitást.

A rendszeres meditáció általában érzelmileg is megnyugtat, és segít aludni. Energiája segítségével könnyebben elérheted a mély meditáció állapotát.

 

AMAZONIT

 

Ez a kő alapvetően stresszoldó. Ezért kedvezőek a hatásai pihenésünk idején.


Rezgése szabályozza és lassítja az ötletek áramlását. Enyhíti a szorongást és megnyugtatja a gondolkodási folyamatokat. Fő erényei a nyugalomra és a pihenésre vonatkoznak, különösen a fizikai síkon.


Ez a tény kedvez az alvásunknak, mivel lelki nyugtalanságunk átadja helyét a mély megnyugvásnak, testünkben.

 
Az amazonit enyhíti az izom- és idegfeszültséget is.


Ez a kő blokkolhatja a mobiltelefonok és más eszközök elektromágneses hullámait. Ebből a kőből egyet ajánlott elhelyezni az éjjeliszekrényen.


Ez egy nagyon hatékony gyöngyszem az álmatlanság leküzdésében, amelyet az érzelmi szorongás okoz.

 

Itt találod az Amazonit karkötőket!

 


LABRADORIT


A gyönyörűen ragyogó labradorit szintén erőteljes kő a harmónia és az álom megtalálásához. Rezgése segít egyensúlyba hozni az agy kémiáját, és újjáéleszteni azt alvás közben.


Ezenkívül ez az ásvány segít megnyitni az érzékelést, stimulálja az érzékszervi receptorokat és felébreszti az intuíciót.

Ezért ideális kő az alvásba merüléshez.

 

Itt találod a Labradorit karkötőket!

 

AMETISZT

 

Az ametiszt az egyik leggyakoribb kő, amelyet azért ajánlunk, hogy jobban tudj aludni. Az ametiszt ásványok, tulajdonképpen kvarc kristályok, és a kvarc jelentős mértékű erősítő tulajdonsággal rendelkezik.
Ezek a lila kristályok az ibolya láng rezgését testesítik meg.

Ez egy erős gyógyító energia, ezért erős gyógyító kövek. Kiváló kövek az alváshoz, és a pszichés védelemhez. Tehát ha van a hálószobádban, akkor téged is véd alvás közben.

Ne feledd, hogy nem mindenki alszik kényelmesen a közelükben. Néhány ember számára túl ösztönzőek lehetnek, amíg nem tud alkalmazkodni az energiájukhoz.

 

Itt találod az Ametiszt karkötőket!


HOLDKŐ

 

A holdkő nyugtató ásvány, amely segít csökkenteni az érzelmi stresszt. Ez egy nőies és intuitív kő. Rezgése megnyugtatja tulajdonosát, „mint anya, a gyermekét, mikor azt egy rossz álom ébreszti fel”.

A napsugarak elé helyezve, a sugarak olyan lágyak, mint az éjszakai csillagé. Az egész testet átitatják, hogy elősegítsék a pihenést. Csodálatos és inspiráló álmokat hoz.

 

Itt találod a Holdkő karkötőket!


HOWLIT

 

A Howlit olyan alvás segítő kő, amelyek nyugtató és pihentető energiával rendelkezik, ami segít könnyebben aludni.
A hiedelmek szerint segít a dühös emberek megnyugtatásában. Erre úgy tudjuk használni, hogy egy ásványt helyezünk a párna alá, hogy nyugtató hatásuk befolyásolja a dühös embert alvás közben.

Erről az ásványról is köztudott, hogy segít a stresszben, segít teljesen ellazulni, hogy mély és nyugodt meditációs élményt élhessünk át.

Rezgésük előnyös lehet a megromlott kapcsolatokban élők számára. Ismert, hogy segíti a kommunikációt és enyhíti a rossz hangulatot. Hozzájárul, hogy türelmesebbek legyünk egymással.

Számos gyógyító tulajdonságot tulajdonítanak neki, többek között a törött csontok gyorsabb gyógyulását.

 

Itt találod a Howlit karkötőket!


ZÖLD TURMALIN

 

Ez a gyönyörű kő felszabadítja és lecsendesíti a gondolatainkat. Mivel ellazítja az elmét, megkönnyíti az elalvást. Ritka gyöngyszem. Nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megnyugtatják az elménket. 

 

 

RÓZSAKVARC


A rózsakvarc az egyik legközkedveltebb és legnyugtatóbb ásvány a világon. Pihenésünket azzal segíti elő, hogy mérsékli a negatív energiákat. Hozzájárul a testünk, az elménk és szívünk gyógyulásához.

Megvéd a káros rezgéstől. Ha érzelmileg nehéz időszakon megyünk keresztül, használhatjuk ezt a követ, hogy ettől függetlenül jól aludjunk. Amikor eljön az éjszaka, emlékeztetni fog az értékére, és arra ösztönöz, hogy legyél együttérző önmagaddal szemben.

 

Itt találod a Rózsakvarc karkötőket!


UNAKIT

 

Az Unakit hasznos kő a stresszoldásban, és energiái elősegítik az érzelmi gyógyulást.

Segít abban, hogy nagyobb szeretetet érezzünk önmagunk iránt, segítenek önbecsülésünk növelésében, és serkentik a szeretet és az együttérzést.

Hasznos a napi meditáció során, mivel stimulálják a harmadik szemet, és elősegíthetik a tisztán látó képesség megszerzését.

Jó alvást támogató ásvány, amely segít felszabadítani a haragot és más negatív érzéseket, amelyek rossz kedélyállapotot okozhatnak és ébren tarthatnak.

Számos más gyógyító tulajdonsággal rendelkezik, többek között segít a függőségektől megszabadulni, és ismert, hogy segít a lábadozóknak gyorsabban gyógyulni.

Ha alvásproblémáink vannak, akkor ez akár az elektromágneses mezők miatt is lehet. Akkor gyanakodhatunk erre, ha alvás közben be van kapcsolva a Wi-Fi, vagy a mobiltelefon, még akkor is, ha az a másik szobában van.

 

 

KÉK KALCEDON

 

A nyugodt alvás köve. Ez a kő segít, hogy mély álomba merüljünk. Ideális az energiák kiegyenlítésére és az idegállapotunk megnyugtatására.
A hiedelmek szerint boldog és nyugodt álmokat szül.


SZELENIT


A szelenit aktívan hozzájárul az álmatlanság és más alvással kapcsolatos problémák megoldásához.

Alvás közben nyugtató energiába burkolja egész lényünket, megtisztítva energetikai auránkat és testünket. Kipihenve és energiával telve ébredünk fel.

Magas rezgése miatt a litoterápia sok szakértője általánosan használja. Ajánlott szelenit követ  a lakásban is elhelyezni, mivel így harmonikus és nyugodt marad az egész lakás energiája.

Hagyd, hogy energiáit szétsugározza a szobában. Tartsd az éjjeliszekrényeden, és garantált a megfelelő alvás.

 

Itt találod a Szelenit karkötőket!