15 ásvány kő a fejfájásod enyhítésére

 

 

 

A fejfájás gyakori állapot, amelytől sokan napi szinten szenvednek. Ebben a cikkünkben megmutatjuk 15 ásvány kő hatását, amit használhatsz a fejfájásod enyhítésére.

Kevés fájdalom van ami olyan legyengítő a mindennapjaink során, mint egy fejfájás vagy migrénes roham. Már egy  fejfájás is elég, hogy minden koncentrációt igénylő programunkat le kelljen mondanunk, mert egyszerűen nem tudunk a fájdalomtól koncentrálni sem.

 

Bár számos gyógyszer létezik a fejfájás tüneteinek enyhítésére és számos természetes kezelés is - mint például a kristályterápia - hatékonynak bizonyul. 

Az épen csak kényelmetlentől, az egészen elviselhetetlen migrénes fájdalomig terjedhet az az állapot, amely ilyenkor megzavarja mindennapi életünket.

Sokféle fejfájás létezik, de a leggyakoribbak a feszültség okozta fejfájások. Ez a fajta fejfájás, sokszor elviselhetetlen lehet, mint például a migrénes fejfájás bár ennek is lehet közepes vagy a súlyos típusa.

 

Hosszantartó, sűrűn előforduló vagy nehezen elviselhető fejfájás esetén mi is határozottan azt javasoljuk hogy keresd fel háziorvosod és kérj orvosi  segítséget.

Az orvosi segítség mellett azonban a  kristályterápia hatékony gyógyító alternatívának bizonyul, amely nemcsak a fájdalomra igyekszik hatni, hanem az egyén teljes egészét harmonizálja.

 

ÁSVÁNYOK A FEJFÁJÁS KEZELÉSÉRE

Ha az ásvány köveket a test fájó pontjain helyezzük el, szinte azonnal enyhíteni tudunk a tüneteken. És ami a legjobb, ezek a kicsi és erőteljes kövek mindig segítenek a fájdalom leküzdésében, miközben a karkötők, nyakláncok vagy fülbevalók ékszerként is feldobják megjelenésünket. 

 

Ha a fejfájás feszültségből ered, a halántékra vagy a fej körüli más területére helyezett kövek, például az ametiszt, lehetnek enyhítő hatással. A Lapis Lazuli egy másik kristály, amely nagyon aktívan csillapítja a fájdalmat, különösen a fejfájást és a súlyos migrénes rohamokat.

 

Ha a fejfájást a szoláris plexus és a fejben lévő energia közötti egyensúly felborulása okozza, a kristályterápiát másképp kell végezni. Ilyenkor a szervezetünk egyensúlyhiánya, általában a kevés folyadékbevitellel a helytelen táplálkozással és a stresszel kapcsolatos.

 

A napfonat csakra egyensúlyának elősegítése érdekében használjon speciális kristályokat erre a célra, mint például a citrin , a topáz, a tigrisszem és a holdkő. 

A napfonat vagy 3.csakra a gyomor „száj” felett helyezkedik el, három-négy ujjnyira a köldök felett.

 

A kristályok gyógyító erejét régóta felismerték és hasznosítják az alternatív gyógyászatban. Mivel minden kristály sajátos energetikai rezgéssel rendelkezik, egyesek erősebbel mint mások gyengébbel, hogy segítsenek megelőzni és enyhíteni az egyes problémákat. Fedezd fel a kristályt, amelyek különösen hatékonyak a fejfájás enyhítésében.

 

Nézzük meg, melyek a legjobb ásványok erre a célra!

 

1 - ACHÁT

Feszültségből eredő fejfájás enyhítésére.

Nyugalmat sugárzó kő, amellyel sikeresen csillapíthatjuk a feszültségből fakadó fejfájást.

Ez a kő tiszta lelki békét biztosít, és semlegesíti a negatív energiákat.

 

2 - AKVAMARIN

A nyak és a váll feszültségének enyhítésére.

Az Akvamarin egyedi hatása, hogy pozitivitást visz a test minden csakrájába. Ennek köszönhetően azonnal el tudja mosni a rossz hangulathoz és a feszült gondolatokhoz kapcsolódó fájdalmakat,érzéseket.

 

3 - AMETISZT

A feszültség és a stressz enyhítésére.

Ez az egyik legnagyobb energia potenciállal rendelkező kristály, amely több szinten is hat. 

Képes enyhíteni a stresszt, segít ellazulni, és ez az egyik olyan kristály, amely a legjobban segíti az alvás problémákkal küzdő embereket. 

Hogy élvezni tudd az előnyeit, feküdj kényelmesen a hátadra (vagy ülj kényelmes pozícióba, fejed finoman hátradöntve), és helyezz a homlokodra egy közepes méretű ametiszt kristályt. 

Csukd be a szemed, és lassan lélegezz, tartsd ezt a pozíciót, amíg a fejfájásod el nem múlik.

 

4 - ANGELIT

A nyugodt keringés megőrzéséért.

Ez a kő arról ismert, hogy egyensúlyba hozza a testben lévő folyadékokat, és segíti egyenletes és erősen tartani a keringést. Ezenkívül enyhíti a stresszt, feszültséget és lélekemelő nyugalmat biztosít.

 

5 - AVENTURIN

A gyulladás csökkentésére és a cluster fejfájás enyhítésére.

Ez egy nyugtató, stabilizáló kő. Csökkentheti a stresszt, használható a mentális akadályok felszámolásában.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek enyhíthetik a szem körüli fájdalmat és gyulladást.

 

6 - BOROSTYÁN

Fej-, fog- és arcüreg fájdalmak gyógyítására.

A borostyán egy különleges “kő”, az összetétele miatt, mivel nem ásványi eredetű, hanem megkövesedett gyanta. 

Erős terápiás hatása is van, segít kitisztítani az elmét és megszabadít az érzelmi blokkoktól, amelyek fejfájást okozhatnak. 

Ezenkívül segít feltölteni a testet pozitív és regeneráló energiával, nyugalmat és harmóniát hozva.

Használatához: Lefekvés előtt, tegyél egy borostyánt a párnád alá, vagy helyezd a homlokodra, hanyatt fekve.

 

7 - CITRIN

 

A rossz hangulatból eredő fejfájás enyhítésére

A napsugarak, sugárzó és pozitív energiáját idéző ​​Citrin, örömet, optimizmust és lelkesedést sugároz. 

Nagyon hatékonyan csillapítja a fejfájást. Ezen kívül, ez a kristály segít az egyensúly visszanyerésében is, hiszen nagyon pozitív megerősítést jelent. 

Segít az emésztési problémák enyhítésében és a cukorbetegség stabilizálásában is.

 

8 - HEGYIKRISTÁLY

A rossz energiák eltávolítására.

A Mester Gyógyító, segít a tökéletes egyensúly és harmónia megtalálásában. 

Ez a tiszta és ragyogó ásvány kő harmóniát és egyensúlyt hoz mind a hét csakrába, lehetővé téve az energia áramlását anélkül, hogy elakadna. Különösen hatásos a koronacsakrára.

 

9 . HEMATIT

Az évszázadokkal ezelőtti fejfájás elleni gyógymódhoz.

A hematit régóta gyógyítja a fejfájást, és évszázadok óta természetes fájdalom csillapítója a fejnek. 

Ez a kő a földelő energiájáról ismert, és arról is, hogy egészséges keringést biztosít a szervezetben, fenntartva a vér áramlását, és biztosítja a szövetek frissességét. Mindez azt jelenti, hogy természetes módon megnyugtatja a fejet, és csökkenti a fájdalmak és gyulladások jeleit.

 

10 - HOLDKŐ

A hormonális fejfájás csillapítására.

Gyógyítja a hagyományos fejfájást és a havi ciklushoz kapcsolódó fejfájást egyaránt. Segíthet a hormonális egyensúlyhiányból és a kiégésből eredő fejfájások gyógyításában is.

 

11 - KARNEOL

Segít az oxigént szállítani a testben.

Egy  rendkívül energikus kő, remekül kitisztítja az alsó csakrákat, amikor az energiánk elakad és nem tudunk a legteljesebb egészségben élni.

A karneol méregtelenítő erővel is rendelkezik, és segíthet abban is, hogy az oxigén pontosan eljusson oda, ahová a szervezetben leginkább szüksége van. 

Mindez csökkentheti a fejfájás kialakulásának valószínűségét.

 

12 - LAPIS LAZULI

 Az egyensúlyhiányok kiegyenlítésére.

Ezt a kristályt tartják az egyik leghatékonyabb fájdalomcsillapítónak. Még a legmaradandóbb migrén esetén is pozitív hatásokat ér el. Csak helyezd a homlokodra, döntsd meg a fejed, és csukd be a szemed. 

A Lapis Lazulit más fájó testrészre is elhelyezhetjük, hiszen nagyon hatékonyan csillapítja a hát-, izom- vagy végtagfájdalmakat. 

Szintén előnyös a mellkasra helyezése, enyhítve a sérelmeket és segítve feldolgozásukat.

 

13 - RÓZSAKVARC

Segít a vibráló energiák szerelemmé alakításában.

A Rózsakvarc szívcsakra köve minden idegi feszültséggel kapcsolatos energiát felvesz és azonnal tiszta szeretetté és pozitivitássá alakítja át. 

Ez a tulajdonsága önmagában egy csomó feszültséget enyhíthet, és lenyugtatja az idegrendszert, ami viszont csökkentheti a stresszes fejfájást

 

14 - SZELENIT

A fáradtság megszüntetésére.

Ez a kő arról ismert, hogy azonnal megnyugtatja viselőjét.

Békét, nyugalmat és pozitív áramlást biztosít. Emelkedetté teszi a lelket és növeli az energiaszintet azáltal, hogy feloldja a stagnáló energiákat és megszünteti a fáradtság érzését.

 

15 - TÜRKIZ

Ez a kristály különösen alkalmas azok számára, akik olyan érzelmi problémákkal küzdenek, amelyek migrént vagy fejfájást okoznak.

Segít az érzések és érzelmek könnyebb kifejezésében, előhozza az általunk elfojtott gondolatokat és érzéseket. 

Célszerű ezt  a kristályt párnánk alá helyezni alvásnál, mert így harmóniát és érzelmi stabilitást kapunk alvás közben.

 

ÖSSZEGZÉS

Ha a legközelebbi alkalommal mikor fejfájást érzel, és a fiókban szeretnéd hagyni a fájdalomcsillapító gyógyszereidet, próbáld ki a  kristályterápiát. A stressz csillapításával, a feszültség csökkentésével és a pozitivitás erejének fokozásával hamarosan rájössz, hogy a lelki megkönnyebbülésed gyorsan meghozza a fizikai boldogságod is. 

Ügyeljen arra, hogy kristályaidat tartsd tisztán és feltöltve, hogy készen álljanak arra, hogy hatásukat használni tudd a következő alkalommal, amikor ismét fájni kezd a fejed.