Ametiszt hatása

 

Az ametiszt, ez a gyönyörű, lilás színű drágakő, nemcsak esztétikai értékével hódít, hanem számos jótékony hatásával is, amelyeket már ősidők óta ismernek és alkalmaznak.

E különleges kristály az ókori kultúráktól kezdve napjainkig fontos szerepet játszik az emberek életében, legyen szó gyógyításról, mentális jólétről vagy spirituális gyakorlatokról. Az ametiszt hatásait vizsgálva bepillantást nyerhetünk abba a komplex világba, amelyben a természet csodái és az emberi hit összefonódnak.

Cikkünkben bemutatjuk fizikai, mentális és spirituális hatásait, felhasználási módjait. Fedezzük fel együtt, miért tartják az egyik legkülönlegesebb és legértékesebb kristálynak!

Ametiszt

Egy lenyűgöző ásvány, amelynek számos jótékony hatása van a testre és a lélekre. Az ametiszt hatásai közé tartozik a koncentráció javítása, a fájdalomcsillapítás, a stresszoldás, a sebgyógyítás, az aura védelme és a spiritualitás fejlesztése.

Az ametiszt hatása még az érrendszeri problémák és az ízületi gyulladás csökkentése, valamint a vérnyomás stabilizálásának elősegítése. Az ametiszt hatása segít a szomorúság és bánat esetén, valamint a veszteségek feldolgozásában. Egy féldrágakő, és a 12 mesterkristály egyike.

Ametiszt hatása:

 • Koncentráció javítása
 • Fájdalomcsillapítás
 • Stresszoldás
 • Sebgyógyítás
 • Aura védelme
 • Spiritualitás fejlesztése
 • Érrendszeri problémák csökkentése
 • Ízületi gyulladás csökkentése
 • Vérnyomás stabilizálásának elősegítése
 • Segíti a szomorúság és bánat esetén
 • Segít a veszteségek feldolgozásában

Az ametiszt hatása az aura védelmére és a spiritualitás fejlesztésére különösen fontos. Gyakran használják meditációhoz és spirituális gyakorlatokhoz. Hatása a testre és a lélekre egyaránt kiterjed, és segít az egyensúly és a harmónia fenntartásában. Egy nagyon hasznos ásvány, amelynek számos pozitív hatása van.

Az ametiszt ásvány

Egy lila színű kvarc, amelyet a görög eredetű "améthystos" szóból eredő neve szerint azért tartanak a függőségek felszabadításának egyik legjobb kristályának, mert azt jelenti, hogy „nem mámorítunk”. Már az ókori görög mitológia is ismerte, ahol egy nimfára utal, akit a tisztaság istennője átlátszó kristállyá változtatott, hogy megvédje Dionüszosz, a bor istenének szerelmi ostromától. A középkorban a talizmánok és mágikus amulettek gyártásához használták, a tisztaság és a józanság védelme érdekében. A királyi ékszerek tradicionális köveként is ismert, gyűrűk, koronák és jogarok készítéséhez is használták.

A kvarcok családjába tartozik, és szilícium-dioxidból áll. A kristályok között az ametiszt ásvány az egyik legerősebb mesterkristály. Az asztrológia szerint a kristály a Vízöntő, Kos, Nyilas és Bak jeleihez kapcsolódik. Az ametiszt hatása a koronacsakrára kifejezetten erős, amely segít a belső békének és harmóniának megtalálásában.

A spiritualitás kövének tartják, amely működésbe hozza a médiumi képességeket. Egy finom kő, amely számos hatással rendelkezik a test és a lélek számára. Az ametiszt hatása közé tartozik a szorongás és a harag csillapítása, a vitalitás fokozása, az álmatlanság megszüntetése és az ismétlődő rémálmok elleni védelem. Tisztítja az aurát, átalakítja a negatív energiát, és csökkenti a fizikai és az érzelmi fájdalmat.

A védelem, spiritualitás és gyógyulás kristálya

Évezredek óta az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb ásvány. Az ékszerekben és a litoterápiában is használják. Segít a meditációban, az intuícióban, a tudatosságban és az éberségben. Ez a kő erősíti a koronacsakrát és segít a belső béke és harmónia elérésében.

Védelmet nyújt a negatív energiákkal szemben, és segít az akarat és az igazságosság megvalósításában. Ez a kő növeli a kommunikációt és a szeretetet, valamint segít a bölcsesség és a józanság elérésében. Az ametiszt hatása a belső béke és a lelki gyógyulás terén is jelentős.

Ametiszt hatása és tulajdonságai

Ametiszt hatása: koncentráció javító, fájdalomcsillapító, stresszoldó, seb gyógyító, aura védő, spiritualitás fejlesztő, vérnyomás stabilizálást elősegítő, érrendszeri problémákat és ízületi gyulladás csökkentő. Az ametiszt ásvány hatása még, hogy szomorúság és bánat esetén, segít a veszteségek feldolgozásában. A 12 mesterkristály egyike.

Ez a kristály kapcsolódik a bölcsességhez, az egyensúlyhoz, a védelemhez és a vitalitáshoz. A lila színű, átlátszó kvarc elősegíti a fizikai test megtisztulását és az esetleges károk kiküszöbölését, valamint biztosítja a védőenergiát és az állapotváltást a normális tudatunktól a meditatívig. Erősíti a magasabb csakrákat és az intuíciót is.

Számos tulajdonsága van, amelyek közül kiemelhetjük a környezet tisztítását, a negatív energiák csatornázását, a részegség elleni védelmet, a memória ingerlését, a motivációt, az anyagcsere felgyorsulását, a barátságok megerősítését, a mentális feszültségek enyhítését, a gondolkodás stabilizálását, az álmatlanság és a szorongás problémáinak javítását, valamint a meditációs segítséget.

Energiái megtisztítják a környezetet, elűzik a sötét erőket és eloszlatják az összes negatív energiát. Emeli intuíciónkat, erősíti a közegességet és segít felébreszteni lelki erőinket. Enyhíti a fejfájást, a migrént, a meddőséget, az álmatlanságot és az alkoholizmust. Erősíti a pszichét és segít összpontosítani.

Felébreszti a szeretetet és az együttérzést. A szerelmes párokban serkenti a szexuális vágyat. Az ametisztet viselő emberek nyugodtabbak és biztonságban érzik magukat, minden félelem megszűnik ettől az ásványtól. Az ametiszt hatása a vitalitásra és az életerőre kifejezetten erős, amely segít a belső békének és harmóniának.

Terápiás hatásai

Számos terápiás hatással rendelkezik. Javítja hangulatunkat, megnyugtatja az érzelmeket, és csökkenti a stresszt. segít javítani az alvást és csökkenti a migrénes fejfájásokat. Emellett szabályozza a hormonokat, segít enyhíteni a hallási nehézségeket és légzési problémákat.

Tisztítja a testet, segít eltávolítani a méreganyagokat, méregteleníti a vért és nagymértékben javítja az anyagcserét, ami nagyon hasznos a fogyás folyamataiban. A kristály hatása segít a belső egyensúlyunk megtalálásában, és támogatja az immunrendszer működését.

Tipikus felhasználása és alkalmazásai

 • Erős védelmet biztosít a rossz hatások és negatív energiák ellen
 • A fizikai test megtisztulásában segít
 • Erősíti és javítja az intuíciót
 • Lelki béke megteremtésében segít
 • Növeli a vitalitás, fokozza a hatékony gondolkodást és cselekvést
 • Megkönnyíti és javítja a meditációt

Ékszerként viselve kiválóan alkalmasak az aura védésére és a negatív energiák elűzésére. Az ametiszt karkötő, gyűrű és fülbevaló használata javíthatja a koncentrációt és csökkentheti a stresszt.

Amuletként a viselése segíthet a lelki béke megteremtésében, és növelheti a vitalitást. Az ametiszt hatása javítja az intuíciót és fokozza a hatékony gondolkodást. Meditáció alatt történő használata megkönnyíti és javítja a meditációt.

Használata

Hagyományosan használják a személyes és a helyi védelem érdekében. A közepes vagy nagy méretű ametisztet egy helyen kell tartani, vagy kis ametiszteket kell elhelyezni a szoba négy sarkában a helyiség védelme érdekében. Ékszerként viselése segíthet a személyes védelem és a lelki feltöltődésben. Az ametiszt hatása érezhető, ha zsebben hordjuk, fogadó kézben tartjuk vagy akár párna alá helyezzük.

Segíthet növelni az energiát és vitalitást, ha az ember az ametiszttel alszik a bal oldalán. Terápiás hatásainak kiaknázása érdekében legalább fél órára helyezhető a kezelendő helyre.

Ez az ásvány nagyon érzékeny minden érzelemre és gondolati hullámra, mivel nagyon kapcsolódik a spirituális energiákhoz. Ezért ajánlatos gyakrabban tisztítani. Tisztításához nincs szükség semmilyen másra, csak folyóvízre és egy kevés durva sóra.

A Mohs-skálájának értéke 7, nagyon óvatosan kell kezelni. Kerülni kell a vegyszerekkel, például a háztartási tisztítószerekkel való érintkezést. Az ametiszt hatása sokrétű - nagyon sok hatása van, beleértve a stressz csökkentését, az immunrendszer erősítését, a migrénes fejfájások enyhítését, a testi gyógyulást és a pszichikus képességek fokozását. Használatakor javulhat az agy koncentrációs képessége, és segíthet az álmatlanság és az ismétlődő rémálmok elleni védelemben.

Tisztítása és töltése

Az ametiszt egy gyönyörű lila kristály, amelyről úgy tartják, hogy erős spirituális és gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Fontos, hogy az ametisztet rendszeresen tisztítsuk és töltsük energiával, hogy megőrizzük ezeket a tulajdonságokat, és a lehető legjobban hasson.

Tisztítási módszerek:

 • Füstölés: Égessen zsályát, palo santo-t vagy más szent füstöt az ametiszt körül. Hagyja, hogy a füst átjárja a kristályt, és elvigye a negatív energiákat.
 • Holdfény: Tegye az ametisztet egy tálba tiszta vízzel, és hagyja ott egy éjszakán át a telihold fényében. A holdfény segít megtisztítani és feltölteni a kristályt.
 • Hangtál: Helyezze az ametisztet egy hangtálba, és üsse meg a tálat egy fémrúddal. A hang rezgései segítenek megtisztítani és feltölteni a kristályt.

Töltési módszerek:

 • Napfény: Tegye az ametisztet közvetlen napfényre néhány órára. A napfény segít feltölteni a kristályt pozitív energiával.
 • Hegyikristály: Helyezze az ametisztet egy hegyikristályra. A hegyikristály erős energiával rendelkezik, amely segít feltölteni a többi kristályt.
 • Ametiszt drúza: Helyezze az ametisztet egy ametiszt drúzába. Az ametiszt drúza erős energiával rendelkezik, amely segít feltölteni a többi ametiszt kristályt.
 • Szándék: Tartsa az ametisztet a kezében, és összpontosítson a szándékára. Kérje meg az ametisztet, hogy töltődjön fel pozitív energiával.

Fontos tippek:

 • Ne tisztítsa az ametisztet durva vegyszerekkel vagy tisztítószerekkel.
 • Ne tegye az ametisztet forró vízbe.
 • Figyeljen oda, hogy az ametiszt ne legyen közvetlen napfényben túl hosszú ideig, mert kifakulhat.
 • Érdemes rendszeresen tisztítani és újra feltölteni, hogy továbbra is hatékonyan működjön. 

Az ametiszt energetikai tisztítása és töltése segít megőrizni a kristály erős spirituális és gyógyító tulajdonságait. A fenti módszerek bármelyikét használhatja az ametiszt tisztítására és töltésére.

Technikai információk

Keménysége a Mohs-skálán 7. szint, kristályrendszere trigonális, kémiai összetétele SIO2 (szilícium-oxid). Előfordulási helye Dél-Brazília és Uruguay.

Színei sötétlila, ibolya. A vízöntő, halak, kos és nyilas csillagjegyekhez kapcsolják. Az asztrológiában az egyik legismertebb és legfontosabb ásvány.

Az ásványt Mexikóban, Madagaszkáron, Oroszországban és más helyeken is megtalálhatjuk. A mangán hatása miatt az ametiszt ásvány vérnyomás stabilizálást elősegítő hatással is rendelkezik.