Apatit hatása

Az apatit egy gyönyörű, sokszínű ásvány, amely számos pozitív hatással bír testünk, lelkünk és szellemünk számára. A neve a görög "apaté" szóból származik, ami csel vagy álnokság jelentést hordoz. Ez a neve annak köszönhető, hogy a sokszínűsége és csillogása miatt könnyen összetéveszthető más ásványokkal. Sszíne lehet sárga, zöld, szürke, kék, fehér, bíbor, barna, vöröses barna vagy lila.

Pozitív hatással van az étvágyra, az ellenálló képességre, az idegekre, az izmokra és az izomszövetekre. Emellett elősegíti a csonttörések gyógyulását, javítja a sejtek működését és az általános egészségi állapotot. Az apatit hatása testünkön kívül a lelkünkre és szellemünkre is kiterjed, segítve az érzelmi egyensúly megteremtését, a motiváció növelését és az önbizalom erősítését.

Az apatit az egyik leggyakoribb ásvány a Földön, és számos helyen megtalálható. Az apatit kristályok lehetnek nyúltak, oszloposak, tűsök, lapokban gazdagok vagy zömökök, lapokban szegényebbek, vékony, táblás kristályok. Az apatit kristályok mérete is igen változatos, a legparányibb ásványtól a mázsás kristályokig minden méretben előfordulhatnak. Az apatit tehát nem csak gyönyörű, hanem rendkívül sokoldalú és jótékony hatású ásvány is.

 

Az Apatit hatása és jelentősége

Egy kiváló ásvány, amelynek számos pozitív hatása van az emberi testre és az elmére. Az Apatit hatása az alábbiakban összefoglalva:

  • Serkenti az anyagcserét és javítja az emésztést.
  • Segít a fájdalom csillapításában és az izmok ellazításában.
  • Segít a stressz és a szorongás kezelésében.
  • Segít a kommunikáció javításában és az önbizalom növelésében.
  • Segít az érzelmi egyensúly megteremtésében és a spirituális növekedés elősegítésében.

Az Apatit az egyik legjobb ásvány, amely segíti az érzelmi egyensúly megteremtését. Az Apatit hatása segít abban, hogy jobban megértsük az érzelmeinket, és segít abban, hogy jobban tudjuk kezelni a stresszt és a szorongást. Használata segíthet abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat, és hogy jobban megértjük a körülöttünk lévő világot.

Használata segíthet abban, hogy jobb kapcsolatot alakítsunk ki másokkal, és hogy jobban kommunikáljunk. Az Apatit kristály hatása segít abban, hogy jobban megértjük mások érzéseit és szükségleteit, és segít abban, hogy jobban megértsük a másokkal való kapcsolatunkat.

Használata segíthet abban, hogy jobban megértsük a saját értékeinket és hogy jobban megismerjük azokat a dolgokat, amelyek fontosak számunkra. Segít abban, hogy jobban megértsük a saját érzéseinket és szükségleteinket, és segít abban, hogy jobban tudjuk kezelni a nehéz helyzeteket.

 

Hogyan használhatod fel az apatitot?

Az Apatitot számos módon felhasználható, legyen szó gyógyító hatásokról, meditációs eszközökről vagy dekorációról. Nézzük, hogyan használhatod fel ezt az értékes kristályt!

Gyógyító hatások

Az Apatit számos gyógyító hatással rendelkezik. Segíti a csontok gyógyulását, támogatja az új sejtek képződését, mérsékli az ingerlékenységet és csökkenti az érzelmi kimerültséget. A kristályt a gyökércsakráNÁL is használhatod, mivel segíti az energiaáramlás szabaddá tételét, és elűzi a csalódottságot.

Az Apatit hatásos lehet az ízületi gyulladásra és problémákra, valamint az angolkórra is. Ezen kívül támogatja a kalciumfelszívódást, ami jótékonyan hat a porcokra, csontokra, fogakra és motorikus képességekre is.

Meditációs eszköz

Kiváló meditációs eszköz is lehet. Használhatod a meditáció során, hogy fokozd spirituális képességeidet, és segítsd a belső békédet. Segít felnyitni a szemedet az új szépségekre és értékekre, és ráirányítja figyelmedet a kreativitásra.

Dekoráció

Dekorációs célokra is felhasználhatod. Az Apatit kristály kék, barna, zöld, bíbor és sárga színben is megtalálható, így könnyen illesztheted bármilyen színű belső térhez. Az Apatit szépsége és egyedisége miatt kiváló díszítőelem lehet otthonodban.

 

Apatit kristály gyógyító hatásai

Emocionális egészség

Apatit segíthet csökkenteni a stresszt és a szorongást. A kristály használata segíthet az érzelmi egyensúly megteremtésében, és segíthet az érzelmi sérülések gyógyításában. Az apatit ásvány használata segíthet a motiválatlanság, kimerültség, kiégés és apátia ellen is. A kristályok használata nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!

Fizikai egészség

Apatit segíthet a testünk egészségének fenntartásában. A kristályok használata segíthet a sejtek regenerálódásában, és pozitív hatással van a mirigyek és meridiánok működésére. A kristályok használata segíthet csökkenteni a hiperaktivitást. A kristályokat mindenképpen a testen hordva ajánlott használni. Csonttörés esetén csak az illesztett csontok esetében alkalmazzuk. Ellenjavallat nincsen vele szemben.

Személyes egészség

Segíthet a személyes fejlődésben és a spirituális növekedésben. A kristályok használata segíthet a kreativitás fokozásában, és segíthet az önkifejezésben. A kristályok használata segíthet a belső békének és harmóniának az elérésében. Használata segíthet a kommunikáció javításában.

Az apatit használata sok pozitív hatással járhat. Mindig fontos azonban, hogy a kristályok használata nem helyettesíti a szakorvosi ellátást, és mindig konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt bármilyen alternatív módszert alkalmazunk.

 

Apatit Kristály Tulajdonságai

Fizikai Tulajdonságok

Az Apatit egy foszfátásvány, melynek kémiai képlete Ca5(PO4)3(F,Cl,OH) és hexagonális kristályrendszerben kristályosodik. A keménysége 5-ös skálán 5-6 között van. Színe változó, lehet színtelen, sárga, zöld, kék, vörösesbarna, lila, fehér, vagy barna. Az Apatit kristályok nyúlt, oszlopos, tűs, lapos kristályok, melyek lapokban gazdagok. Az üregekben viszont inkább zömök, lapokban szegényebb, vékony, táblás kristályok találhatók. Néha szemcsés, tömött halmazokban is előfordul.

Metafizikai Tulajdonságok

Az Apatit kristályoknak számos metafizikai tulajdonsága van. A kristályok hatása a torokcsakrára, a napfonat csakrára (solar plexus) és a gyökércsakrára van. Az Apatit csillagjegye az Ikrek. Az Apatit ásványok minden terület működését fokozzák, segítik a kommunikációt, az önkifejezést és az önbizalmat. Segítenek a szervezetnek a kalcium és a foszfor felszívódásában, valamint segítik a csontok erősödését is. Az Apatit kristályok lendületet sugároznak a fárasztó, tevékeny időszakokat követő motiválatlanságba. Ellensúlyozzák az agressziót, és csökkentik az ingerlékenység mögött meghúzódó haragot.

Az Apatit kristályokat használják az asztrológiában is. Az Ikrek jegyéhez kapcsolódik, és az Ikrek szülötteinek segít az önkifejezésben, a kommunikációban és az önbizalomban. Az Apatit kristályokat a meditáció során is használják, hogy segítsék a belső békét és harmóniát. Használják a jóga gyakorlatok során is, hogy segítsék a test és a lélek egységét.

Az ApatitOt használhatjuk ékszerként is, hogy viselőjüknek segítsenek a kommunikációban, az önkifejezésben és az önbizalomban. Használhatjuk otthonunkban is, hogy segítsék a belső békét és harmóniát. Az ApatitOT az ágyunk mellé is helyezhetjük, hogy segítsék az alvást és az álmokat.

 

Apatit GONDOZÁSA

Tisztítása

Apatit ásványokatat érdemes rendszeresen tisztítani, hogy megtartsuk annak erős és tiszta energiáját. A tisztítás során eltávolítjuk az ásványon felhalmozódott negatív energiákat és szennyeződéseket. Apatitot kíméletesen lehet tisztítani, mivel a kristályok érzékenyek lehetnek a vegyszerekre és a durva tisztítószerekre.

Az egyik legegyszerűbb módja a tisztításnak, ha a kristályt egy tálba helyezzük, majd ráöntjük a tiszta vízet. Hagyjuk állni néhány órát, majd alaposan öblítsük le. Fontos, hogy a víz ne legyen túl hideg vagy túl meleg, mivel ezek a hőmérsékleti változások károsíthatják a kristályt.

Ha az apatitunkat gyakran használjuk, akkor ajánlott hetente egyszer tisztítani. Ha ritkábban használjuk, akkor havonta egyszer is elegendő lehet.

Töltése

Érdemes rendszeresen feltölteni, hogy megtartsuk annak erős és hatékony energiáját. A töltés során feltöltjük az ásványban található energiát, és újra aktiváljuk a kristályt.

Az egyik legegyszerűbb módja a töltésnek, ha az apatitot közvetlen napfénybe tesszük. A napfény hatására az ásvány feltöltődik pozitív energiával, és újra aktiválódik. Azonban fontos, hogy ne tegyük ki az apatitot túl hosszú ideig a napfénynek, mivel ez károsíthatja a kristályt.

Ha nincs lehetőségünk napfényben tölteni az apatitot, akkor érdemes a Hold energiáját használni. Az apatitot éjszaka a Holdfénybe helyezzük, és hagyjuk állni legalább 6 órán át. A Hold hatására az ásvány feltöltődik pozitív energiával, és újra aktiválódik.

Kristályunkat érdemes havonta egyszer feltölteni, hogy megtartsuk annak hatékony energiáját.

 

Apatit technikai  információk

Az Apatit egy hexagonális kristályszerkezettel rendelkező ásvány, amelynek keménysége 5-ös a Mohs-skálán. A kémiai képlete Ca5 (F (PO4)3), és többféle színben megtalálható, mint például sárga, zöld, szürke, kék, fehér, bíbor, barna, vöröses barna, lila. Az Apatit  nevét a görög apatao (megtévesztés) szóból kapta, mivel könnyen össze lehet téveszteni más ásványokkal.

Gyakran előfordul Mexikóban, Svédországban, Dél-Afrikában, Kanadában, Svájcban, Norvégiában és az USA-ban. Ezek az ásványok gyakran felhasználják az ékszeriparban, de a gyógyászati ​​és a spirituális területeken is használják őket.

Az Apatit ásványok számos hasznos tulajdonsággal rendelkeznek. Ezek a következők:

  • Lendületet sugároznak a fárasztó, tevékeny időszakokat követő motiválatlanságba.
  • Ellensúlyozzák az agressziót, és csökkentik az ingerlékenység mögött meghúzódó haragot.
  • Javítják az étvágyat, és az ellenálló képességet, erősítik az idegeket.
  • Erősítik az izmokat, és az izomszöveteket.
  • Csonttörésnél elősegítik a gyógyulást, pozitív hatással vannak a sejtekre.

A meditáció során is használják, mivel segítenek az elmének és a testnek összpontosítani, és az energiát a megfelelő irányba irányítani. A torkcsakra és a koronacsakra aktiválására is használják. Ezek a kristályok erősítik az intuíciót, és segítenek a személyes növekedésben és fejlődésben.