Kunzit hatása

 

Kunzit hatása:

 • Szorongás és stressz csökkentése: A Kunzit segíthet enyhíteni a szorongást és csökkenteni a stressz szintjét a testben, valamint segíthet a mentális nyugalom elérésében. 
 • Szívcsakra támogatása: A kő különféle litoterápiás körökben ismert a szívcsakra megerősítéséért és támogatásáért, segítve az érzelmek kiegyensúlyozását.
 • Bizalom és önbizalom növelése: A Kunzit segíthet a bizalom és az önbizalom erősítésében, eloszlatva a bizalmatlanság és rossz emlékek falait.
 • Tisztítás és energetikai egyensúly: A kristály használata elősegítheti a tisztulást, a negatív energiák eltávolítását, és segíthet az energetikai egyensúly fenntartásában.

 

Kunzit: Az ásvány, amely számos jótékony hatással bír

A kunzit egy különleges ásvány, amelyet a lítium-alumínium-szilikátok csoportjába sorolnak. Az ásványt általában rózsaszín és lila árnyalatokban találjuk, és kristályos formában alkalmazzák. A kunzitot általában drágakőként használják ékszerkészítéshez, de egyre gyakrabban előfordul, hogy a kristályterápia során is alkalmazzák.

A kunzit ásványékszerek a kristályterapeuták áruházunkban megtalálhatók, amelynek webáruházunkban is kapható. A kunzit egy magas rezgésű ásvány, amelynek hatása a szívcsakrára, a szellemi, elégedettségi, mentális, testi és isiászi életben érezhető. Emellett a kunzit hatása még a hangulatjavító képessége.  Alkalmazzák szívcsakra bántalmakra és a szívcsakra blokádjainak feloldását is segíti.

A kunzit ásványt azoknak ajánljuk, aki szeretnék fejleszteni az empatikus képességeiket, vagy akiket isiász , idegzsába kínoz. Ha pedig a kunzit kövek és nyers ásványok szerelmese vagy, netán sajátkezű alkotáshoz keresel fűzhető alapanyagokat, vagy általunk tervezett egyedi kunzit ékszereket, akkor a asvanymanufaktura.hu oldalán megtalálod a kunzit terméklistát és a kunzit ásvány hatásait.

 

A kunzit jelentése és energiái

A Kunzit ásványnak számos spirituális és energetikai előnye van. A nevét G.F. Kunzról kapta, aki elsőként írta le 1902-ben. A Kunzit a spodumen csoport egyik tagja, és általában rózsaszín, de lehet zöld és színtelen is.

A Kunzit jelentése és energiái rendkívül pozitívak és erőteljesek. A követ a szeretet ásványának is nevezik, mivel erősíti az emberiességet, és az akaratot a szolgálatra. Védelmező kő, hatása kiterjed a személyre és a környezetre is. Eloszlatja a negativitást, megóvja az aurát a nemkívánatos energiáktól, védőburkot képez körülötte, és távol tartja tőle a tapadó entitásokat és a szellemi hatásokat.

A Kunzit használható az érzelmi romok felszámolására és az érzelmek felszabadítására is, gyógyítja a szívfájdalmat. Életre kelti a szívet, szeretet teljes gondolatokat és kommunikációt tesz lehetővé. Hangulatjavító képessége megszünteti az érzelmi okokkal összefüggő depressziót. Kitűnő a pánikbetegség kezelésére is.

A Kunzit hatása kiterjed a testre és az elmére is. Boldogságfokozó, szívgyógyító, védelmező, stresszoldó, idegrendszer erősítő, aura tisztító, fájdalomcsillapító, keringési rendszer és epilepszia kezelésére is alkalmas. A Kunzit energetikailag összeköti a szív- és koronacsakrát, és segít azok egyensúlyban tartásában.

 

Kunzit hatása

A Kunzit ásvány számos pozitív hatással rendelkezik. A következőkben összefoglaljuk ezeket a hatásokat.

 • Szívgyógyító: A Kunzit elsősorban a szívcsakrára hat, segítve a szív egészségének megőrzését és helyreállítását.

 • Nyugtató hatás: A Kunzitot gyakran a nyugalom és a stressz csökkentése szempontjából használják. Állítólag segíthet megnyugtatni az elmét, csillapítani az idegességet és támogatni a belső béke elérését.

 • Empatikus képességek fejlesztése: A Kunzit elősegítheti az empatikus képességek fejlődését, segítve az együttérzést és a kapcsolatteremtést.

 • Aura tisztító: A Kunzit tisztítja az aurát, segítve a negatív energiák eltávolítását és az érzelmi egyensúly helyreállítását.

 • Fájdalomcsillapító: A Kunzit állítólag segíthet a fájdalom enyhítésében, különösen az isiász és az idegzsába esetében.

 • Epilepszia kezelése: A Kunzitot néhányan epilepszia kezelésére is használják.

 • Szeretetkő: A Kunzitot a szeretet ásványának is szokták nevezni, mivel segíti a szeretet érzését és az érzelmeink szabad, szeretetteljes megélését.

Összességében a Kunzit ásvány számos jótékony hatással rendelkezik, amelyek segíthetnek a testi és lelki egészség megőrzésében és helyreállításában.

 

A kunzit használata

A Kunzitot széles körben használják ékszerkészítésre, de a kristályok és drágakövek szerelmesei is gyakran használják meditációra és gyógyításra. A következőkben bemutatjuk a Kunzit tipikus felhasználási módjait.

 

A kunzit tipikus felhasználási módjai

 • Ékszerkészítés: A Kunzitot gyakran használják ékszerkészítésre, mivel szép, áttetsző rózsaszín vagy lila színű kristályokat ad. Az ékszerek viselése segíthet az érzelmi romok felszámolásában és az érzelmek felszabadításában.

 • Meditáció: A Kunzitot meditációra is használhatjuk. Az ásvány hatása elsősorban a szívcsakrára irányul, segítve az érzelmi blokkok oldását és az érzelmek szabad áramlását.

 • Gyógyítás: A Kunzit számos gyógyító hatással rendelkezik. Segít az érzelmi okokkal összefüggő depresszió és pánikbetegség enyhítésében. A következőkben felsoroljuk a Kunzit egyéb gyógyító hatásait:

  • Gyógyítja a szívfájdalmat és életre kelti a szívet.

  • Segít az idegek és az epilepsziás rohamok kezelésében.

  • Hatékony a pszichiátriai betegségek kezelésében.

  • Segít a blokkolt emlékek felszabadításában és az önkifejezésben.

  • Hangulatjavító hatása megszünteti az érzelmi okokkal összefüggő depressziót.

  • Segít alkalmazkodni az erőpróbát jelentő helyzetekben és eltávolítja az akadályokat az utunkból.

 • Fűzhető alapanyag: Ha sajátkezű alkotáshoz keresel fűzhető alapanyagokat, a Kunzit egy kiváló választás lehet. A kövek könnyen fűzhetők és számos kreatív lehetőséget kínálnak.

Összességében a Kunzit számos módon használható, és számos jótékony hatással rendelkezik. Ha szeretnél többet megtudni erről az ásványról, keresd fel a szakértőket vagy szakirodalmakat.

 

Kunzit tisztítása és feltöltése

Az ásványok tisztítása és feltöltése fontos szerepet játszik az ásványok hatékonyságának megőrzésében. A kunzit tisztítása és feltöltése segít abban, hogy az ásvány mindig hatékonyan működjön, és az általa kibocsátott pozitív energiák is hatékonyan működjenek.

A kunzit ásvány tisztításakor fontos, hogy a megfelelő módszert alkalmazzuk. A kunzit ásványt nem szabad vízbe tenni, mert ez károsíthatja a kristály szerkezetét. Ehelyett használhatunk füstölőt, amely segít eltávolítani az ásványból a negatív energiákat. A füstölőt az ásvány körül kell mozgatni, hogy a füst minden részéhez hozzáférjünk.

A kunzit ásvány feltöltése is fontos. A feltöltés során az ásványt pozitív energiákkal tölthetjük fel, amelyek segítenek az ásvány hatékonyságának növelésében. A kunzit ásvány feltöltéséhez használhatunk napfényt vagy holdfényt. Az ásványt a nap vagy a hold felé kell fordítani, hogy az ásvány minél több pozitív energiát kapjon.

Az ásványok tisztításának és feltöltésének rendszeres tevékenységnek kell lennie, hogy az ásványok mindig hatékonyan működjenek. A kunzit ásvány tisztítása és feltöltése segít abban, hogy az ásvány mindig hatékonyan működjön, és az általa kibocsátott pozitív energiák is hatékonyan működjenek.

 

A kunzit története

A Kunzit nevét Frederick Kunz amerikai ékszerkereskedőről kapta, aki 1902-ben Kaliforniában fedezte fel ezt a különleges ásványt. Kunz azonban nem csak ékszerkereskedő volt, hanem kiváló gemmológus is, aki számos fontos felfedezést tett a szakmában.

A Kunzit a spodumen nevű ásvány egyik változata, melynek színe általában rózsaszín, ibolya vagy sárgás. A színe a mangán jelenlétének köszönhető, és a kristályok általában nagy méretűek lehetnek.

A Kunzitot általában ékszerként használják, és nagy népszerűségnek örvend a világ különböző pontjain. Az ásvány neve összefonódott Kunz nevével, és az ő felfedezése óta az ásványt széles körben ismerik és használják.