Lávakő hatása

 

Lávakő hatása: Erős gyógyító és energizáló, méregtelenítő hatása van, serkenti a sejtek vízutánpótlását, erősíti az inakat, segíti a kötőszövet regenerálását, illetve serkenti a vérkeringést. Biztosítja az egyensúlyt a szervezetben, nyugtatja az idegrendszert és hatékonyan serkenti az idegsejtek megújulását.

Az egyik legősibb és legnagyobb tiszteletben tartott ásvány a világon. Több ezer éve használják gyógyító és spirituális célokra. Különleges tulajdonságai és hatásai révén kiváló eszközzé vált a testi és lelki egyensúly megteremtésében. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a lávakő hatásait és tulajdonságait, valamint hogyan lehet a mindennapi életünk részévé tenni ezt a csodálatos ásványt.

Mi is az a lávakő?

Vulkáni tevékenység eredményeként jön létre, amikor a magma a felszínre tör és megszilárdul. Ez az ásvány különleges tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek évszázadok óta vonzzák az embereket.

Keletkezése

A föld mélyében található magma kihűlésével keletkeznek. A folyamat során a láva felszínre tör és megszilárdul, létrehozva a jellegzetes porózus szerkezetű lávakövet.

Lávakő hatása

Fizikai hatásai és tulajdonságai

Jellemzően fekete vagy sötétbarna színű, könnyű és porózus szerkezetű. Ez a szerkezet lehetővé teszi, hogy a lávakő kiválóan megtartsa a hőt, ami különösen hasznos masszázsok során.

Spirituális hatásai

Régóta használják spirituális célokra. Úgy tartják, hogy segít elűzni a negatív energiákat és elősegíti a lelki egyensúlyt. Véd a pszichés támadások ellen. Taszítja a környezet negatív hatásait.

Gyógyító hatásai

A lávakövet gyakran használják gyógyító kristályként.

 • Segít a stressz és a szorongás csökkentésében
 • Energetizáló hatása is ismert
 • Taszítja a környezet negatív hatásait
 • Véd a pszichés támadások ellen
 • Fokozott vérnyomás stabilitás
 • Bőr megújulása
 • Segíthet a fáradtság leküzdésében

Lávakő és a csakrák

Leginkább a gyökércsakrával áll kapcsolatban. Segít földelni és stabilizálni az energiákat, ami különösen fontos a testi és lelki egyensúly megőrzésében.

Lávakő tisztítása és töltése

A megvásárolt kő használata előtt, legyen az egy karkötő vagy mala, mindig végezzük el az energetikai tisztítást.

Mindig válaszd a "száraz" tisztítást, füsttel, hanggal, holdfénnyel stb.

Tipikus felhasználása

A kristálygyógyászatban

A lávakövet gyakran használják alternatív gyógyászati kezelések során. A gyógyító kövek túlnyomó többségéhez hasonlóan, a bőrrel való közvetlen érintkezésnél is megfelelő, használhatjuk, ameddig csak akarjuk. A belölle készített karkötők és malák praktikusak és kiválóak a mindennapi használat során is.

 • Hatásos lehet fájdalomcsillapításban, stresszoldásban és a vérkeringés javításában.
 • Növeli a termékenységet.
 • Tisztítja és tisztántartja a bőrt.
 • Feloldja a felgyülemlett stresszt és feszültséget.
 • Növeli a libidót.
 • Antibakteriális, vírusellenes és fertőtlenítő hatású.
 • Hatékonyan küzd a szorongás és a pánikrohamok ellen.

Az energetikai egyensúly helyreállításában

Segíthet helyreállítani az energetikai egyensúlyt a testben, és támogatja a csakrák harmonizálását.

A stresszkezelésben

Hatékony eszköz lehet a stresszkezelésben. Segít ellazulni és megnyugodni a mindennapi feszültségek közepette.

Az érzelmi egyensúly megteremtésében

Viselése vagy használata segíthet az érzelmi egyensúly megteremtésében és a negatív érzelmek elengedésében.

A személyes fejlődésben

A lávakő különleges tulajdonságai révén számos módon támogathatja a személyes fejlődést. Íme néhány tipikus felhasználási módja:

 1. Földelés és Stabilitás: Erős földelő tulajdonságokkal rendelkezik, ami segíthet stabilizálni az érzelmeket és a mentális állapotot. Viselése vagy használata során segíthet abban, hogy az ember jobban érezze magát a jelenben, és kiegyensúlyozottabb legyen, ami alapvető a személyes fejlődéshez.
 2. Energiatisztítás: Gyakran használják az energia tisztítására és a negatív energiák eltávolítására. Ez segíthet abban, hogy tiszta és pozitív energetikai környezetet teremtsünk, ami elősegíti a személyes növekedést és a fejlődést.
 3. Érzelmi Egyensúly: Segíthet az érzelmi egyensúly megtalálásában és fenntartásában. Az érzelmi stabilitás fontos része a személyes fejlődésnek, mivel segít jobban kezelni a stresszt és a kihívásokat.
 4. Meditáció és Önismeret: Gyakran használják meditáció során, hogy mélyebb kapcsolatot teremtsenek önmagukkal és elérjék a belső békét. A meditáció és az önismeret fejlesztése révén jobban megérthetjük saját céljainkat és vágyainkat, ami alapvető a személyes fejlődéshez.
 5. Célkitűzések Megvalósítása: Használata segíthet a koncentráció és a fókusz növelésében. Azok számára, akik személyes célokat szeretnének elérni, a lávakő segíthet abban, hogy jobban összpontosítsanak és elérjék kitűzött céljaikat.
 6. Nyugalom és Stresszkezelés: Nyugtató hatással bír, ami segíthet a stressz és a szorongás csökkentésében. A stressz kezelése kulcsfontosságú a személyes fejlődés szempontjából, mivel lehetővé teszi, hogy jobban koncentráljunk és produktívabbak legyünk.
 7. Illóolajokkal Kombinálva: Gyakran használják illóolajokkal kombinálva az aromaterápiában. Az illóolajok nyugtató és gyógyító hatásai tovább fokozzák a lávakő pozitív hatásait, segítve a mentális és érzelmi jólétet.
 8. Mindfulness Gyakorlatok: Gyakran használják a mindfulness (tudatos jelenlét) gyakorlatok során. Segít a jelen pillanatra összpontosítani és elmélyíteni a tudatos jelenlétet, ami fontos része a személyes fejlődésnek.

Sokoldalúan használható a személyes fejlődés támogatásában, mivel segít a földelésben, az energiatisztításban, az érzelmi egyensúly megteremtésében és a célok elérésében. A lávakővel való munka elősegítheti a belső békét, a stabilitást és a pozitív energiaáramlást, ami alapvető a személyes növekedéshez.

A Reikiben

Számos módon használható a Reiki gyakorlatban, köszönhetően földelő és energetizáló tulajdonságainak. Íme néhány tipikus felhasználási módja a lávakőnek a Reiki során:

 1. Földelés és Stabilitás: A Reiki kezelés során a lávakövet gyakran használják földelésre. A gyökércsakra közelében helyezik el, hogy segítse a földelést és stabilitást biztosítson a kezelést kapó személy számára. Ez különösen fontos, mivel a Reiki energia munkája közben fontos, hogy az energia megfelelően áramoljon és a páciens biztonságban érezze magát.
 2. Energiablokkok Feloldása: Segíthet az energiaáramlás javításában és az energetikai blokkok feloldásában. Reiki kezelés során a kezelő a különböző csakrapontokra helyezheti, hogy segítse az energia egyensúlyának helyreállítását.
 3. Illóolajok Diffúziója: Porózus szerkezete lehetővé teszi, hogy illóolajokat szívjon magába, amelyeket aztán lassan kiad. A Reiki kezelések során illóolajokkal impregnálták, hogy a kezelés közben a páciens számára nyugtató és gyógyító aromákat biztosítsanak.
 4. Melegítő Hatás: Hőtartó képessége miatt melegítésre is használható. A meleg lávaköveket a Reiki kezelés során a test különböző pontjaira helyezik, hogy elősegítsék az izmok ellazulását és fokozzák a kezelés hatékonyságát.
 5. Meditáció és Vizualizáció: Gyakran használják meditáció és vizualizáció során is, hogy segítse a Reiki kezelőt a koncentrációban és a mélyebb meditatív állapot elérésében. A lávakő nyugtató energiája segíthet a kezelőnek és a kezelt személynek is elmélyülni a Reiki energia áramlásában.
 6. Ékszerként Való Viselés: A Reiki gyakorlók gyakran viselnek lávakőből készült ékszereket, például karkötőket vagy nyakláncokat. Ezek az ékszerek segítenek a nap folyamán fenntartani a földelő és nyugtató hatást, valamint energetikai védelmet nyújtanak.

Sokoldalúan használható a Reiki gyakorlatokban, és hatékony eszköz lehet az energia egyensúlyának helyreállításában, a földelésben és a kezelések hatékonyságának fokozásában.

Az energetikai masszázsok során

Az energetikai masszázs során a lávakövet a test különböző pontjaira helyezik, hogy serkentsék az energiaáramlást és enyhítsék a feszültséget.

Az aromaterápiában

Az aromaterápiában különösen népszerű, mivel porózus szerkezete révén képes illóolajokat magába szívni és lassan párologtatni azokat. Íme néhány tipikus felhasználási módja a lávakőnek az aromaterápiában:

 1. Ékszerek: Az egyik leggyakoribb módja a lávakő használatának az aromaterápiában a lávakőből készült ékszerek, például nyakláncok, karkötők és fülbevalók viselése. Az illóolajat egyszerűen cseppentik a lávakő felületére, amely aztán lassan párologtatja az olajat, így a viselője egész nap élvezheti az aromaterápia jótékony hatásait.
 2. Autó- és Szobaillatosítók: Lávaköveket használhatnak autó- és szobaillatosítók készítéséhez is. A köveket illóolajjal itatják át, majd elhelyezik az autóban vagy a szobában, ahol fokozatosan bocsátják ki az illatot, frissítve a levegőt.
 3. Diffúzorok: Lávakövekből készült diffúzorokat is használnak, amelyek lehetnek különféle dekoratív formákban, például tálakban vagy szobrocskákban. Az illóolajat a kövekre cseppentik, majd a kövek lassan kibocsátják az illatot, ami nyugtató és gyógyító hatással van a környezetre.
 4. Masszázs: Az aromaterápiás masszázs során a lávaköveket illóolajokkal kombinálják. A masszőr az illóolajat a lávakövek felületére cseppenti, majd a kövekkel masszírozza a testet. A meleg lávakövek és az illóolajok kombinációja mélyebb relaxációt és gyógyulást eredményezhet.
 5. Fürdőbombák és Fürdősók: Lávaköveket gyakran használnak fürdőbombák és fürdősók készítéséhez is. Az illóolajjal átitatott köveket a fürdővízbe helyezik, ahol azok lassan kiadják az illatot és az olajokat, ami nyugtató és pihentető fürdőélményt nyújt.
 6. Meditáció és Jóga: A meditációs és jógagyakorlatok során a lávakövet illóolajjal impregnálták, hogy a meditációs térben vagy jógahelyiségben nyugtató és koncentrációt elősegítő illatot biztosítsanak.

A lávakő tehát sokféleképpen használható az aromaterápiában, és különleges tulajdonságai révén hatékonyan segítheti a mentális és fizikai jólétet.

A meditációban

Gyakran használják meditációs eszközként, mivel segít a koncentrációban és a belső béke megtalálásában. Tartása közben könnyebben elérhetjük a mély meditáció állapotát. A meditáció során kézben tartható, vagy a test egy adott területére helyezhető.

Használata a meditáció során többféle módon is segíthet, mivel különleges tulajdonságai vannak, amelyek hozzájárulhatnak a mentális és érzelmi egyensúlyhoz. Íme néhány mód, ahogyan a lávakő támogathatja a meditációt:

 1. Földelő hatás: A vulkáni eredetű anyag, erős földelő energiával rendelkezik. Segíthet a meditáló személynek kapcsolatba kerülni a föld energiájával, ami stabilitást és nyugalmat biztosít.
 2. Energetikai egyensúly: Elősegíti az energiaáramlást a testben. Ez segíthet feloldani az energetikai blokkokat, és egyensúlyba hozni a csakrákat, ami mélyebb és hatékonyabb meditációt eredményezhet.
 3. Nyugtató hatás: Természetes nyugtató hatással rendelkezIk. Használata elősegítheti a stressz és a feszültség csökkentését, így könnyebben elérhető a meditációs állapot.
 4. Illóolajok diffúziója: Porózus szerkezete miatt kiválóan alkalmas arra, hogy illóolajokat szívjon magába és lassan párologtassa ki azokat. A meditáció során alkalmazott nyugtató illóolajok, mint például a levendula vagy a tömjén, tovább fokozhatják a relaxációt és a koncentrációt.
 5. Hőmegtartó képesség: Képes megtartani a hőt. Melegítő hatása révén nyugtató hatással bír. A meleg lávakövek használata különösen előnyös lehet hideg időben vagy hideg helyeken történő meditáció során.

Tehát számos előnnyel járhat a meditációs gyakorlat során, és segíthet a meditáló személynek elérni egy mélyebb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb állapotot.

A masszázsokban

Hőtartó képessége miatt kiválóan alkalmazható masszázsok során. A meleg kövek segítenek ellazítani az izmokat és javítják a vérkeringést.

Az ékszerekben

E kőből készült ékszerek nemcsak szépek, hanem jótékony hatásúak is. Viselésük során állandóan élvezhetjük a lávakő gyógyító és energetizáló hatását.

 1. A személyes fejlődés támogatásában

A lávakő támogathatja a személyes fejlődést és az önismereti utazást. Segít felfedezni és megvalósítani a belső potenciált, valamint elősegíti az érzelmi és spirituális növekedést.

Az otthonunkban vagy az irodában

Az otthonunkban vagy az irodában is elhelyezhetjük, hogy segítse az érzelmi tisztulást vagy az energiaegyensúly fenntartását.

A feng shui-ban

A feng shui-ban is sokféle módon használható, köszönhetően földelő és energetizáló tulajdonságainak. Íme néhány tipikus felhasználási módja a lávakőnek a feng shui-ban:

 1. Földelés és Stabilitás: Erős földelő energiával rendelkezik, ami segíthet stabilizálni és kiegyensúlyozni a környezet energiáját. A lávakövet gyakran helyezik el a lakás vagy iroda különböző pontjain, hogy biztosítsák a stabilitást és a nyugalmat.
 2. Negatív Energia Eltávolítása: Képes elnyelni és átalakítani a negatív energiákat. A feng shui gyakorlatban a lávakövet olyan helyekre helyezik, ahol negatív energiák halmozódtak fel, hogy megtisztítsák azokat és helyreállítsák az energiaáramlást.
 3. Csakrák és Energiaáramlás Egyensúlyozása: Gyakran használják a feng shui-ban az energiaáramlás javítására és a csakrák egyensúlyának helyreállítására. Az otthon vagy munkahely különböző pontjain elhelyezve segíthet az energetikai egyensúly megteremtésében.
 4. Fókusz és Koncentráció: Elősegítheti a koncentrációt és a fókuszt. Az íróasztalra vagy munkaterületre helyezve segíthet növelni a produktivitást és a koncentrációt.
 5. Dekoráció és Esztétika: Dekoratív elemként is használható a feng shui-ban. Természetes és rusztikus megjelenése harmonizálhat a belső térrel, és esztétikailag kellemes környezetet teremthet.
 6. Kert és Kültéri Terek: Gyakran használják kertekben és kültéri terekben is. A kertben elhelyezett lávakövek segíthetnek megteremteni a természetes energiaáramlást és fokozni a kert harmóniáját.
 7. Kristályrácsok és Energiahalók: A feng shui-ban gyakran készítenek kristályrácsokat vagy energiahalókat, amelyekbe lávakövet is beépítenek. Ezek a rácsok segíthetnek az energiaáramlás fokozásában és a tér energetikai tisztításában.
 8. Meditációs Terek: Meditációs terekben is elhelyezik, hogy támogassák a meditációt és a belső békét. A meditációs térben elhelyezett kövek segíthetnek a földelésben és a nyugalom megteremtésében.

A háztartásban

A lávakövet akár a háztartásban is hasznosíthatjuk, például illóolajok diffúziójára vagy dekorációs elemként.

A wellness-ben

A lávakövet számos wellness központban használják masszázsokhoz és relaxációs kezelésekhez, mivel kiválóan alkalmas az izmok ellazítására és a stressz csökkentésére.

A sportban

A sportolók is előszeretettel használják izomlazításra és regenerációra. A lávakő masszázs segíthet a gyorsabb felépülésben és a teljesítmény javításában.

A szépségápolásban

A szépségápolásban is használják, például arcmasszázsokhoz. A lávakő masszírozó hatása segíthet a bőr frissességének és rugalmasságának megőrzésében.

A mindennapokban

Számos módon beépíthetjük mindennapi életünkbe. Használhatjuk ékszerként, masszázseszközként, meditációs segédeszközként vagy aromaterápiához.

A különböző kultúrákban

Több kultúrában is nagy tiszteletnek örvend. Például a hawaii kultúrában a lávakő szent és spirituális jelentőséggel bír.

Tipikus felhasználása

 • Növeli a termékenységet.
 • Tisztítja és tisztántartja a bőrt.
 • Feloldja a felgyülemlett stresszt és feszültséget.
 • Növeli a libidót.
 • Antibakteriális, vírusellenes és fertőtlenítő hatású.
 • Hatékonyan küzd a szorongás és a pánikrohamok ellen.

Hogyan válasszunk megfelelő követ?

Kiválasztásánál fontos szempont a minőség. Keresd az autentikus, természetes lávaköveket, amelyek nem estek át mesterséges kezeléseken.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen előnyei vannak a lávakő használatának?

Számos előnnyel rendelkezik, mint például a stressz csökkentése, a vérkeringés javítása, a fájdalom enyhítése és az energetikai egyensúly helyreállítása. Emellett a lávakő segíthet a lelki egyensúly megteremtésében és a meditáció elmélyítésében.

Hogyan tisztítsuk a lávakövet?

Egyszerűen langyos vízzel lehet tisztítani. Ha szükséges, használhatunk enyhe szappant is, de fontos, hogy alaposan öblítsük le utána. Kerüljük a kemikáliák és a durva tisztítószerek használatát.

Milyen illóolajokkal használható a lávakő aromaterápiához?

Szinte bármilyen illóolaj használható. Néhány népszerű választás a levendula, a borsmenta, az eukaliptusz és a citrom. Cseppents néhány cseppet a lávakőre, és élvezd a kellemes illatot.

Mennyi ideig tart a hőmegtartó képessége?

A hőmegtartó képessége attól függ, milyen forróra melegítjük fel. Általában 15-20 percig tartja meg a hőt, de ez függ a kő méretétől és vastagságától is.

Lehet-e a lávakövet vízbe tenni?

Igen, biztonságosan lehet vízbe tenni. Ez különösen hasznos lehet tisztítás során, de használhatjuk akár fürdőben is, hogy élvezzük a lávakő jótékony hatásait.

Milyen módon segíti a meditációt?

Segíthet a meditáció elmélyítésében azáltal, hogy stabilitást és nyugalmat biztosít. Tartása vagy viselése közben könnyebben elérhetjük a mély meditáció állapotát, és segít koncentrálni.

Konklúzió

Használata számos jótékony hatással bír mind testi, mind lelki szinten. Használata segíthet a stressz és a feszültség csökkentésében, az érzelmi és energetikai egyensúly megteremtésében, valamint a személyes és spirituális fejlődés elősegítésében. Alkalmazása sokoldalú, legyen szó masszázsról, meditációról, aromaterápiáról vagy mindennapi viseletről. Fedezd fel e kövek csodálatos világát, és engedd, hogy ez az ősi ásvány gazdagítsa életedet.