Prehnit hatása

 

Prehnit: Az ásványok világa és használata

A prehnit ásvány a mérleg csillagjegy szülötteinek szerencseköve, és a szívcsakrához és a torokcsakhoz kapcsolódik. A csakrák az ember étertestében található energiaközpontok, amelyeknek fontos szerepe van az egészséges testi-lelki működésben.

Prehnit hatása: Az ásvány hatásai között szerepel a stressz oldása, a szorongás enyhítése, az intuíció erősítése, az alvás javítása, a negatív gondolatok elűzése, az önbizalom növelése és a szeretet energiájának felerősítése.

Prehnit hatása

A prehnit egy gyönyörű ásvány, melynek számos állítólagos hatása van testre, lélekre és szellemre.

Fizikai hatások:

 • Méregtelenítés: Segíti a zsírban oldódó anyagok méregtelenítését a szervezetből, serkenti a zsíranyagcserét, ezáltal elősegíti a fogyást.
 • Gyógyítás: Segíthet a vesék, a húgyhólyag, a vállak, a mellkas, a tüdő, a köszvény és a vérbetegségek gyógyításában.
 • Kötőszövet: Rendezi a kötőszövetet.
 • Daganatos betegségek: Stabilizálhatja a daganatos betegek állapotát.

Lelki hatások:

 • Elfogadás: Segít elfogadni magunkat és másokat, a kellemetlen igazságokat is.
 • Befogadóképesség: Javítja a befogadóképességet.
 • Nyugalom: Nyugalmat és békét hoz.
 • Stresszoldás: Segít oldani a stresszt és a szorongást.
 • Önbizalom: Növeli az önbizalmat.

Spirituális hatások:

 • Összeköttetés: Erősíti a spirituális energiákkal való összeköttetést.
 • Jövőbelátás: Segíti a jövőbelátást és megmutatja, milyen utat kövessünk a spirituális fejlődésünk érdekében.
 • Prekogníció: Fokozza a prekogniziót (amikor valaki előre meglát, megérez, tud dolgokat).
 • Belső tudás: Erősíti a belső tudást.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a hatások orvosilag nem bizonyítottak , és tudományosan nem alátámasztottak. A prehnit ásvány viselése egyéni hit kérdése.

Ha a prehnit beszerzését fontolgatja, javaslom, hogy tájékozódjon megbízható forrásokból, és válasszon jó minőségű ásványt. A prehnit ékszerek és ásványok széles választékát megtalálhatja online áruházakban és ásványboltokban.

Ne feledje, hogy a prehnit nem helyettesíti az orvosi ellátást. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, forduljon orvoshoz.

Hogyan kell használni a Prehnitet

A Prehnitet meditáció során, vagy a test különböző pontjaira helyezve lehet használni. A Prehnitet a szívcsakrára helyezve erősíti a szeretetet és a kapcsolatokat, a koronacsakrára helyezve pedig segít a spirituális kapcsolódásban és a tudatosság növelésében. A Prehnitet ékszerként is viselhetjük, így állandóan a közelünkben tarthatjuk és hatását folyamatosan élvezhetjük.

Prehnit tisztítása és energetizálása

A Prehnitet rendszeresen ajánlott tisztítani és energetizálni. A Prehnit tisztításához langyos vízben mossuk meg és szárítsuk meg. Energetizálásához tegyük ki a napra, vagy töltsük fel a hold energiájával. A Prehnitet lehetőleg száraz, sötét helyen tároljuk, hogy megőrizzük annak eredeti állapotát és hatékonyságát.

A prehnit ásvány tulajdonságai


Kémiai összetétel: Ca2Al(OH)2AlSi3O10·H2O

Kristályrendszer: Ortorombikus

Mohs-keménység: 6-6,5

Szín: Zöld, sárga, barna, fehér, színtelen

Átlátszóság: Üveges, áttetsző, áttetszetlen

Fényesség: Üveges, gyöngyfényű

Egyéb jellemzők: Gyakran sugár alakú, legyezőszerű halmazokat alkot, de lehet táblás vagy rövidprizmás is. Számos ásvánnyal társul, beleértve a zeolitokat, az epidotcsoportot és a kvarcot.

Előfordulás: A prehnit a bázisos magmás kőzetek üregeiben és hasadékaiban, valamint a kisfokú metamorfózis során képződött metamorfitokban fordul elő. Gyakran megtalálható serpentinben, gabbróban, bazaltban és palában.

Fontos lelőhelyek: Dél-Afrika, Ausztrália, USA, Kanada, Franciaország, Németország, Norvégia

Felhasználás: A prehnit ásványt elsősorban díszkőként használják. Gyakran csiszolják és ékszerekbe, kiegészítőkbe foglalják. Használják még szobrok és dísztárgyak készítésére is. A prehnitnek gyógyhatást is tulajdonítanak, és használják a stressz, a szorongás és a szorongás oldására.

Fontos megjegyezni, hogy a prehnitre vonatkozó gyógyászati állítások nem tudományosan bizonyítottak.

A prehnit ásvány azonosítása: A prehnit ásványt a jellegzetes sugár alakú, legyezőszerű halmazai, a zöld színe és a gyöngyfényű fénye alapján lehet azonosítani. Azonban más ásványok is hasonló tulajdonságokkal rendelkezhetnek, ezért a prehnit ásvány azonosításához ásványhatározó kézikönyvet vagy szakértőt kell használni.