Szelenit hatása

A szelenit ásvány egy különleges és értékes drágakő, amely számos jótékony hatással rendelkezik. Általában a tiszta tudat és az angyali kapcsolatok köveként tartják számon. A koronacsakrához kapcsolódik, és kitűnő meditációs eszköznek számít.

A szelenit ásványt a központi idegrendszer normális működésének fokozására, az agyi funkciók javítására, a stresszoldásra és a méregtelenítésre is használják. A legfinomabb rezgésű drágakövek közé tartozik, és tiszta tudatot biztosít tulajdonosa számára. A szelenit, ásvány ékszereknek is nagyon népszerű, mivel nemcsak gyógyító hatása van, hanem gyönyörű is.

A szelenit ásvány sokféle formában előfordulhat, beleértve a selyemfényű fehér változatot, de találkozhatunk narancssárga, kék, barna vagy zöld ásvány változatokkal is. Általában faragásra, ékszerkészítésre és dekorációk készítésére használják.

 

Szelenit Ásvány Alapvető Információk

A szelenit egy gipszkristály szálas változata, melynek neve a görög "selene" szóból ered, ami a Holdat jelenti. Ez az ásvány általában színtelen vagy fehér, de előfordulhat sárgás, barnás és vöröses színben is. Nagyon puha anyag, így viselése különleges odafigyelést igényel.

A szelenit ásvány az egyik legfinomabb rezgésű drágakövek közé tartozik, és fontos alapanyag az újpogány vallásokban is. A gerincoszlop, az agyi funkciók, az idegrendszer és a központi idegrendszer működésének javítására használják. A szelenitet az angyali kapcsolatok erősítésére is használják, és segíthet a stresszoldásban és a meditációban.

Hatása fizikai és testi szinten méregtelenítő, feszültségoldó tulajdonságaiban mutatkozik meg. Jó hatással van a gerincoszlopra, az agyi funkciókra, az idegrendszerre és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Általában karkötőként, nyakláncokként és más ékszerek formájában viselik, de előfordulhat, hogy csak az ásványt tartják a kezükben meditáció vagy más spirituális tevékenységek során.

 

Szelenit Tulajdonságai

A szelenit egy különleges ásvány, amelynek számos tulajdonsága van. Nagyon puha, körömmel karcolható, könnyű ásvány, amelynek színe áttetsző, tiszta fehér, narancssárga, kék, barna, vagy zöld lehet. Ahogy mozgatjuk, egy fénycsík fut keresztül rajta, amit „macskaszem hatásnak” nevezünk.

A szelenitnek rendkívül finom rezgése van. Porózus kő, vízbe téve oldódik, ezért tisztításakor kerülni kell a vizet. A szelenit keletkezhet üledékes úton, pirit bomlásával, tenger bepárlódásával vagy hidrotermás úton, magmás tevékenység kísérőjeként. Kiválóan hasad, fényes sima hasadási lapok gyakran határolják.

A szelenit hatása fizikai és testi szinten méregtelenítő, feszültségoldó tulajdonságaiban mutatkozik meg. Jó hatással van a gerincoszlopra, az agyi funkciókra, az idegrendszerre, fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Tiszta tudatot biztosít tulajdonosa számára, elérhetővé teszi az angyali kapcsolatokat. A koronacsakrához kapcsolódik, kitűnő meditációs eszköz. A szelenit segíthet a központi idegrendszer normális működésében, fokozza az agyi funkciókat.

A szelenit az ébredés köve, melynek spirituális hatásai is nagyon erősek. Segíti az önismeretet, az intuíciót, a szellemi fejlődést. Egy olyan ásvány, amely segít abban, hogy jobban megértsük a magunk és mások érzéseit és gondolatait.

 

Szelenit hatásai

A szelenit ásvány számos jótékony hatással bír, amelyeket érdemes megismerni. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb hatásokat:

  • Tisztító hatás: Tisztító hatása miatt segíthet eltávolítani az energetikai blokkokat és a negatív energiákat a testből és a környezetből.

  • Védelmező hatás: Segíthet védelmet nyújtani a testnek és a környezetnek a káros hatásokkal szemben, beleértve a sugárzást és a környezeti szennyezést is.

  • Lelki egyensúly és nyugalom elősegítése: Nyugtató hatása miatt segíthet az idegrendszer stabilizálásában és a stressz csökkentésében. Emellett elősegítheti a meditációt és a belső béke elérését.

  • Fizikai gyógyulást támogató tulajdonságok: Segíthet a gerincoszlop és az idegrendszer normális működésében, valamint fokozhatja az agyi funkciókat.

  • Angyali kapcsolat elősegítése: Segíthet elősegíteni az angyali kapcsolatokat és az angyali kommunikációt.

Összességében a szelenit ásvány számos jótékony hatással bír, amelyeket érdemes figyelembe venni a mindennapi életünk során.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az ásványok használata nem helyettesíti az orvosi kezelést! Mindig konzultáljon orvosával, ha egészségügyi panaszai merülnek fel, mielőtt bármilyen kiegészítő, alternatív kezelést kipróbálna.

 

Hogyan kell használni a szelenitet?

A Szelenit egy nagyon finom rezgésű ásvány, amelynek használata különleges odafigyelést igényel. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet a Szelenitet hatékonyan használni.

Viselése

A Szelenit viselésekor fontos, hogy óvatosan bánjunk vele, mivel nagyon puha anyag. A legjobb, ha a Szelenit ékszereket külön tartjuk más ékszerektől, és nem érintkeztetjük más kemény felületekkel, például a kőzetekkel vagy a vasalóval. A Szelenit ékszereket lehetőleg ne használjuk mindennapi viseletre, hanem csak különleges alkalmakra.

Tisztítása

A Szelenit tisztítása rendkívül fontos, mivel ez az ásvány nagyon könnyen felszívja az energiákat. A Szelenit ékszereket lehetőleg minden használat előtt tisztítsuk meg. Ehhez helyezzük az ékszert egy Szelenit kristályra, és hagyjuk rajta éjszakára. A Szelenit  ugyanis képes eltávolítani az ásványból az energiákat.

Használata meditáció során

A Szelenit kiválóan alkalmas meditáció során való használatra. A Szelenit kristályokat helyezzük a meditáció során a tenyerünkbe, vagy helyezzük az ékszereink mellé a meditáció során. A Szelenit kristályok segítenek csökkenteni a stresszt, és elősegítik a belső békét.

Használata otthon

A Szelenit kristályokat otthon is használhatjuk. Helyezzünk Szelenit kristályokat az étkezőasztalra, hogy segítsenek elősegíteni a jó beszélgetéseket és a vidám hangulatot evés közben. A Szelenit kristályok segítenek eltávolítani az otthonunkból a negatív energiákat, és elősegítik a pozitív energiák áramlását.

Használata gyógyításra

A Szelenit kristályokat gyógyításra is használhatjuk. Helyezzünk Szelenit kristályokat a beteg testrészre, hogy segítsenek eltávolítani a fájdalmat és elősegítsék a gyógyulást. Segítenek csökkenteni a stresszt, és elősegítik a belső békét.

 

A szelenit tisztítása és töltése

A szelenit egy nagyon finom rezgésű ásvány, amelynek tisztítása és energizálása különleges odafigyelést igényel. A porózus szerkezete miatt nagyon puha ásvány, ezért vízzel nem tisztítható, mert oldódik és mattul. Ugyancsak tartózkodjunk a szelenit sóval történő tisztításától is.

Hogyan tisztítsuk a szelenit ásványt? Tisztíthatjuk száraz törléssel vagy füstöléssel. Ehhez emeljük a szelenit ásványt a füst fölé, és alatta mozgassuk a füstölőt. A füstölés során a szelenit ásvány megtisztul és újra feltöltődik.

Fontos megjegyezni, hogy a szelenit alkalmas az ásványékszereink megtisztítására is. Csak helyezd az ásványaidat (karkötő, nyaklánc vagy gyűrű) éjszakára egy szelenit kristályra, és tapasztalni fogod, hogy az ásványaid energetikailag tisztábbak lesznek.

Összefoglalva, a szelenit ásvány tisztítása és energizálása nem bonyolult, csak oda kell figyelni a megfelelő módszerekre. A száraz törlés és a füstölés két hatékony módszer a szelenit ásvány tisztítására és energizálására.

 

Szelenit ásvány tárolása és gondozása

Szelenit ásványunk tárolása és gondozása fontos ahhoz, hogy hosszú élettartamú legyen és továbbra is élvezhessük gyógyító hatásait.

Az ásványt nedves helyen vagy vízbe áztatni nem szabad, mivel könnyen oldódik és megváltozhat az állaga. Ezért javasoljuk, hogy tárolás előtt tisztítsuk meg a száraz törléssel vagy füstöléssel, azaz emeljük a szelenit ásványt a füst fölé, és alatta mozgassuk a füstölőt.

A szelenit érzékeny az ütésekre és a kemény tárgyakkal való érintkezésre, ezért óvatosan kezeljük és tároljuk. A szelenit ékszerek szintén érzékenyek, ezért javasoljuk, hogy ne hordjuk őket olyan helyeken, ahol nagyobb az esélye a sérülésnek.

Tárolhatjuk egy száraz, hűvös helyen, például egy zárt dobozban vagy egy szekrényben. Ha több szelenit ásványunk van, akkor érdemes külön-külön tárolni őket, hogy elkerüljük a sérüléseket és az esetleges reakciókat.

Összefoglalva, a szelenit ásvány megőrzése és tárolása egyszerű, de fontos ahhoz, hogy hosszú élettartamú legyen és továbbra is élvezhessük gyógyító hatásait. Nedves helyen vagy vízbe áztatni nem szabad, tisztítás előtt pedig javasoljuk a száraz törlést vagy füstölést. A szelenit érzékeny az ütésekre és a kemény tárgyakkal való érintkezésre, ezért óvatosan kell kezelni és tárolni.

 

Szelenit ásvány előfordulása

A szelenit ásvány előfordulása a világon nem túl gyakori. A legnagyobb mennyiségben az Egyesült Államokban, Mexikóban, Brazíliában, Argentínában, Ausztráliában, Oroszországban, Olaszországban és Németországban található meg.

Az Egyesült Államokban a legnagyobb előfordulási helye Arizona állam délnyugati részén található. Itt a szelenit kristályok hatalmas méreteket is elérhetnek, és gyakran láthatóak a turisztikai látnivalók között.

Mexikóban az ásvány legnagyobb előfordulási helye a Naica bányában található. Itt a kristályok hatalmas méreteket is elérhetnek, és a bánya látogatása igazi élmény.

Brazíliában, Argentínában és Ausztráliában is számos szelenit ásvány előfordul, de ezek nem olyan nagy méretűek, mint az Egyesült Államokban vagy Mexikóban találhatóak.

Oroszországban a szelenit ásvány legnagyobb előfordulási helye a Szibériai-fennsíkon található. Itt a kristályok kisebb méreteket érnek el, de nagyon szépek és értékesek.

Olaszországban a szelenit ásvány előfordulása a Liguria régióban található, ahol a kristályok szépek és nagyon értékesek.

Németországban a szelenit ásvány előfordulása a Schneeberg bányában található, ahol a kristályok szintén szépek és nagyon értékesek.

 

Technikai információk 

A szelenit egy ásvány, amely a gipsz ásványváltozata. Kémiai képlete CaSO₄ · 2H₂O, tehát kalcium-szulfát-dihidrát. A szelenit egy transzparens vagy opálos fehér ásvány, amely általában hosszanti tűként vagy lemezeken növekszik. Az ásványoszerkezete a kalcium-szulfátok csoportjába tartozik, amelyek közül a legismertebb a gipsz.

A szelenit kristályok általában hosszú, vékony, tűszerű formában nőnek, és áttetsző vagy opálosak lehetnek. A kristályok lehetnek több centiméter hosszúak és akár több kilogrammot is nyomhatnak. Az ásvány általában nagyon puha, 2-2,5-as keménységi skálán, így nagyon könnyen karcolódik vagy törhet.

Kialakulása a gipszhez hasonlóan a sós tavakban és tengerpartokon történik, ahol a víz párolgása során a kalcium-szulfát kristályai képződnek. A szelenit általában a gipszhez hasonlóan nagy mennyiségben található meg a Föld különböző részein, például az Egyesült Államokban, Mexikóban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Oroszországban.

Ásvány gyógyító hatásai közé tartozik, hogy méregtelenítő, feszültségoldó, jó hatással van a gerincoszlopra, az agyi funkciókra, az idegrendszerre, fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Az egyik legfinomabb rezgésű drágakövek közé tartozik, fontos alapanyag az újpogány vallásokban is.