Tejkvarc hatása

 A Tejkvarc kristály az egyik legismertebb és leggyakrabban használt ásvány a kristályterápiában. A kristályokat már régóta használják az emberiség történelmében a gyógyítás és a spirituális fejlődés számos területén. A kristály jelentősége azonban az évek során egyre nőtt, és ma már széles körben elérhető.

Számos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. A kristályterapeuták szerint a Tejkvarc leginkább általános tisztítóként és auravédőként működik. A kristályterapeuták megfigyelései alapján kijelenthető, hogy leginkább szemre, bőrre, csontokra hat, kiváló gyulladáscsökkentő. Kismamák esetében tejszaporító hatásról is beszámoltak már egyes források.

A Tejkvarc általánosan használt az élet minden területén, ahol a tisztítás és a pozitív energia javítása a cél. A kristályokat gyakran használják a meditáció során is, hogy segítsenek a belső békének és a nyugalomnak elérésében. Gyakran használják az életenergia, azaz a Chi erősítésére is.

Tejkvarc hatása és jelentősége

A Tejkvarc kristály egy ki nem kristályosodott hegyikristály, melynek hatása sokak számára rendkívül fontos. A kristályterapeuták megfigyelései alapján kijelenthető, hogy ez az ásvány leginkább általános tisztítóként és auravédőként működik.

A Tejkvarc hatása széleskörű, és számos területen alkalmazható. A kristályterápia során gyakran használják a szem, bőr, csontok és izületek kezelésére. A kristályterapeuták szerint kiváló gyulladáscsökkentő, és segít a csonterősítésben is.

A Tejkvarc kristály hatása az emésztőrendszerre is pozitív hatással van. A kristályterapeuták szerint segít az emésztési problémák kezelésében, és támogatja az egészséges vérkeringést is.

A Tejkvarc kristály hatása nemcsak a testre, hanem a lélekre is kiterjed. A kristályterapeuták szerint segít az alacsony rezgésű, negatív energiákat megtisztítani, elősegíti a lelki harmóniát, megbékélni a múlttal, feldolgozni a múltbéli traumákat, és elengedni a nyomasztó terheket.

Hogyan használhatod a tejkvarcot?

Sokféle módon felhasználható, az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb módokat.

Gyógyító hatások

Gyógyító hatásai közé tartozik a gyulladáscsökkentés, a szem és a bőr egészségének javítása, valamint a csontok erősítése. Kismamák esetében a Tejkvarc kristály tejszaporító hatásáról is beszámoltak már egyes források. A kristályterapeuták azt javasolják, hogy helyezzük az érintett területre, vagy viseljünk magunkon Tejkvarc ékszereket, például karkötőt vagy nyakláncot.

Meditációs eszköz

Gyakran használják meditációs eszközként. A kristályterapeuták szerint segít az alacsony rezgésű, negatív energiák megtisztításában, elősegíti a lelki harmóniát, megbékélni a múlttal, feldolgozni a múltbéli traumákat, elengedni a nyomasztó érzéseket. A meditáció során a kristályt tartva vagy a testünkre helyezve segíthetünk magunknak elérni a belső békét és harmóniát.

Dekoráció

Gyakran használják dekorációs célokra is. A kristályterapeuták szerint segít a pozitív energiák vonzásában, így ha a lakásban, az irodában vagy a munkahelyen elhelyezünk egy-egy kristályt, az segíthet javítani a hangulatot és a közérzetet. Akár az asztalon, a polcon vagy a szekrényen is elhelyezhetjük, vagy akár Tejkvarc ékszereket is viselhetünk, hogy mindig magunkkal tudjuk a pozitív energiákat.

Tejkvarc gyógyító hatásai

Már régóta használják a gyógyászatban, a kristályterápiában és a spirituális gyakorlatokban. Ez a kristály az egyik legismertebb és legelterjedtebb ásvány a világon. Gyógyító hatásai hosszú listával rendelkeznek, beleértve az emocionális, fizikai és személyes fejlődés területét.

Emocionális gyógyítás

Hatékonyan csökkenti a stresszt és az idegességet. Segít megnyugodni, javítja az alvást és az általános hangulatot. A kristályt használhatjuk arra is, hogy megszabaduljunk a negatív érzelmektől, mint például a düh, a félelem és a szomorúság. Segít az érzelmi egyensúly helyreállításában és az önelfogadásban.

Fizikai gyógyítás

Hagyományosan használják a fizikai betegségek kezelésére is. A kristályt gyulladáscsökkentő hatása miatt használják az izom- és ízületi fájdalmak, valamint a bőrproblémák kezelésére. A kristályt szintén használják a csonterősítésre, az emésztési problémák kezelésére és a vér tisztítására.

Személyes fejlődés

Hatékonyan segít az önismeret és a személyes fejlődés területén is. A kristályt használhatjuk arra, hogy megtaláljuk a belső békénket, és hogy jobban megismerjük önmagunkat. Segít abban is, hogy megtaláljuk a belső erőforrásainkat, és hogy azokat hatékonyan felhasználjuk. Segít abban is, hogy megtaláljuk az utunkat az életben, és hogy kiteljesedjünk a személyes életünkben.

Tulajdonságai

Fizikai tulajdonságok

A tejkvarc kristály egy fehér, tejfehér vagy átlátszó kvarc változat, amelynek számos fizikai tulajdonsága van, amelyeket érdemes megemlíteni. Ezek közé tartozik az ásvány keménysége, amely 7-es értéket mutat a Mohs skálán. Ez azt jelenti, hogy keményebb, mint a legtöbb ásvány, de keményebb, mint a fémek, mint például az acél.

A tejkvarc kristálynak jó optikai tulajdonságai vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy fényt törjön és tükrözzön. Ezek a tulajdonságok fontosak a kristályok ékszerként való felhasználása során.

Metafizikai tulajdonságok

Számos metafizikai tulajdonsága van, amelyeket sokan használnak spirituális gyakorlatokban. Ezek közé tartozik az ásvány nyugtató hatása, amely segíthet csökkenteni a stresszt és a szorongást.

A spirituális gyakorlatokban azért is használják, mert hozzájárulhat az intuíció és az önismeret fejlesztéséhez. Sokan úgy vélik, hogy segít megtalálni az egyensúlyt az életben, és segít a meditációban és a spirituális gyakorlatokban.

Tisztítása és töltése

Tisztántartása és feltöltése fontos ahhoz, hogy továbbra is hatékonyan működjön. A következőkben bemutatjuk, hogyan lehet gondoskodni a kristályunk tisztántartásáról és feltöltéséről.

Tisztítása

Tisztítása segít eltávolítani a negatív energiákat és feltölti azt pozitív energiákkal. A következő módszereket javasoljuk a kristály tisztításához:

 • Száraz só: helyezzük a kristályt egy tál száraz sóba és hagyjuk ott legalább hat órán át. A só eltávolítja a negatív energiákat és feltölti a kristályt.
 • Napfény: helyezzük a kristályt közvetlen napfényre legalább egy órára. A napfény eltávolítja a negatív energiákat és feltölti a kristályt.
 • Tisztítókristályok: helyezzük a tejkvarc kristályt egy tálba, amelyben más tisztítókristályokat, például ametisztet vagy citrint is helyezünk. Hagyjuk ott legalább hat órán át. Az együtt lévő tisztítókristályok eltávolítják a negatív energiákat és feltöltik a kristályt.

Töltése

A tejkvarc kristály feltöltése segít megerősíteni annak hatékonyságát és energiáját. A következő módszereket javasoljuk a kristály feltöltéséhez:

 • Holdfény: helyezzük a kristályt közvetlen holdfényre legalább hat órára. A holdfény feltölti a kristályt pozitív energiákkal.
 • Füstölés: füstöljük be a kristályt fehér zsályával, palo santo-val, vagy más, tisztításra használt növénnyel. A füst eltávolítja a negatív energiákat és feltölti a kristályt pozitív energiákkal.

Ezek a módszerek segítenek gondoskodni kristályunk tisztántartásáról és feltöltéséről, így továbbra is hatékonyan működhet. 

Technikai információk

A Tejkvarc kristály egy nagyon különleges ásvány, amelyet széles körben használnak a kristályterápiában. Az ásványi anyagok között talán a legismertebb, amelyet a gyógyítók használnak. A következőkben bemutatjuk a Tejkvarc kristály technikai információit.

 • Ásványrendszere: III. Oxidok és hidroxidok
 • Ásvány alak (morfológia): Kristályos
 • Kristályrendszer: Háromszöges rendszer (trigonális)
 • Képlet: SiO2
 • Mohs-keménység: 7
 • Átlátszóság: Átlátszó
 • Karcszín: Fehér
 • Fajsúly: 2,65
 • Hasadás: Nem

Általában ékszerek készítéséhez használják, de a kristályterápiában is széles körben alkalmazzák. A kristályterapeuták szerint segít a test és az elme egységének megteremtésében, valamint a negatív energiák eltávolításában. A kristályt általában a testre helyezik, hogy segítsen a test energiáinak áramlásában.

Általában a következő területeken használják:

 • Az aurafény tisztítása és védelme
 • Az immunrendszer erősítése
 • Az érzelmi egyensúly és a stresszcsökkentés
 • Az álmatlanság és az alvászavarok enyhítése
 • Az emésztőrendszer és a légzőrendszer támogatása

Összességében a Tejkvarc kristály egy nagyon hasznos ásvány, amelyet a kristályterapeuták széles körben használnak. A kristályt általában ékszerként viselik, vagy a testre helyezik a test energiáinak áramlásának segítése érdekében. Számos pozitív hatással rendelkezik az egészségre és a jólétre, és érdemes megfontolni a használatát a mindennapi életben.