Unakit hatása

Az Unakit hatása és jelentősége

Az unakit, más néven epidot, rendkívül fontos szerepet játszik a kristályterápiában. Már az ókori Egyiptomban is használták, hogy segítsenek az embereknek leküzdeni a stresszt és az érzelmi problémákat. Azóta számos kultúra használja a testi és lelki egészség megőrzésére.

A lelki béke, az önbecsülés, a szervezet regenerálódása, a máj, a bőr, a haj, a terhesség és a meditáció területén is hatékonyan alkalmazható. Egy rendkívül erős gyógyító ásvány, amely elősegíti a súlyosabb betegségek utáni felépülést azáltal, hogy aktiválja a test öngyógyító folyamatait. Az Hatását az érzelmi egyensúly helyreállításában is ki lehet használni. Segít a lelki problémák, a stressz és az idegesség kezelésében, valamint fokozza az önbizalmat és az önbecsülést.

Gyakran használják a meditáció során, hogy segítsenek az embereknek elérni a belső béke és harmónia állapotát. Hatása segíti az édesanya és a magzat közötti kapcsolat kialakulását már a terhesség korai szakaszában. Emellett a magzat belső fejlődésére is jótékonyan hat. Az ásvány a terhesség alatti gyarapodásra is jótékonyan hat, ezáltal támogatja a súlygyarapodást.

Hatása a testre is nagyon pozitív. Az ásvány a máj és az epe regenerálódását és gyógyulását segíti elő, ezáltal segíti a szervezet újjáépítését és a nagyobb betegségek utáni felgyógyulást. Az unakit hatása segíti az immunrendszer erősödését, és elősegíti a bőr és a haj egészségének megőrzését.

Számos jótékony hatással rendelkezik, ezáltal a kristályterápia egyik legfontosabb ásványa. Érdemes a mindennapokban is használni, hogy segítsen megőrizni a testi és lelki egészséget.

Hogyan használhatod fel az unakitot?

Többféle módon is felhasználható. Ebben a szakaszban bemutatunk néhány módszert, amelyekkel kihasználhatod az Unakit által nyújtott előnyöket.

Gyógyító hatások

Az Unakit  erős gyógyító hatással rendelkezik. Segíti a súlyosabb betegségek utáni felépülést azáltal, hogy aktiválja a szervezet öngyógyító képességét. Regenerálja a májat, a bőrt és elősegíti a haj növekedését. A következő módon használhatod fel gyógyászati célokra:

  • Viseld magadnál: Hordhatod medálként, karkötőként vagy akár zsebedben is. Így folyamatosan hatni tud a testedre és segíthet az egészségi állapotod javításában.
  • Használd masszázshoz: Használhatod masszázshoz is. A kristályt finoman dörzsöld a problémás területen, hogy segítsen enyhíteni a fájdalmat és a stresszt.
  • Használd fürdővízhez: Használhatod fürdővízhez is. Tedd a kristályt a fürdővízbe, és pihenj a fürdőkádban legalább 20 percig. Ez segíthet enyhíteni a stresszt és a fájdalmat.

Meditáció

Az Unakit kristályt meditáció során is használhatod. A kristály segíthet mélyebben behatolni a tudatba és a lelki belső világba. A következő módon használhatod meditáció során:

  • Tartsd a kezedben: A kristályt tartsd a kezedben, amikor meditálsz. A kristály segíthet elvezetni a gondolataidat, és segíthet mélyebben behatolni a tudatba.
  • Tedd a homlokodra: Tedd a homlokodra meditáció során. Ez segíthet mélyebben behatolni a lelki belső világba és segíthet az önmegvalósításban.
  • Tedd a mellkasodra: Tedd a mellkasodra meditáció során. Ez segíthet a szívcsakra aktiválásában és az érzelmi egyensúly helyreállításában.

Dekoráció

Az Unakit kristályt dekorációként is használhatod. A kristály szép megjelenése és gyógyító hatásai miatt ideális kiegészítőként szolgálhat a lakásodban vagy az irodádban. Az Unakit kristályt a következő módon használhatod dekorációként:

  • Tedd az asztalra: Tedd az asztalra, hogy segítsen enyhíteni a stresszt és javítani a koncentrációt.
  • Tedd az ágy mellé: Tedd az ágy mellé, hogy segítsen enyhíteni az álmatlanságot és javítani az álomminőséget.
  • Tedd a polcra: Tedd a polcra, hogy díszítse

Unakit gyógyító hatásai

Lelki gyógyítás

Az Unakit kristály erőteljes gyógyító hatásokkal rendelkezik az érzelmi síkon. Segít kiegyensúlyozni és harmonizálni az érzelmeket, csökkenti a stresszt és a szorongást, valamint elősegíti a pozitív gondolkodást és az optimizmust. Használatával javítható az önismeret, az önbizalom és az önbecsülés, valamint segít feldolgozni az érzelmi traumákat.

Fizikai gyógyítás

Az Unakit kristály számos fizikai betegség gyógyításában is segítséget nyújt. Hatékonyan támogatja a máj és az epe működését, valamint elősegíti a szervezet regenerálódását és gyógyulását. Használata javíthatja a bőr és a haj állapotát, valamint segít a szervezet méregtelenítésében és az immunrendszer erősítésében.

Személyes fejlődés

Az Unakit kristály használata elősegíti a személyes fejlődést és a spirituális növekedést. Segít felszínre hozni a múltban gyökerező problémáink okait, és támogatja azt is, hogy jobban megértsük a minket gátló tényezőket. Használata segíti a belső működésünk megértését, valamint támogatja a meditációt és a spirituális gyakorlatokat.

Unakit tulajdonságai

Fizikai tulajdonságok

Az unakit kristály egy különleges ásvány, amelynek számos fizikai tulajdonsága van. Kémiai összetétele epidot, ortoklász és kvarc. Az unakit keménysége 6-7 Mohs skálán, ami azt jelenti, hogy közepesen kemény ásvány. Színe változó, lehet fehér, rózsaszín, narancs, lazacvörös, zöld, és szürke.

Az unakit ásvány általában monoklin vagy vegyes kristályosodással rendelkezik. Tulajdonságai között megtalálható a jó hasítási és törési tulajdonságok, valamint a szabálytalan törés is. Az unakit ásvány sűrűsége körülbelül 3,2-3,4 g/cm³.

Metafizikai tulajdonságok

Az unakit ásvány hatása testi és lelki szinten is érezhető. Hatása testi szinten többek közt a máj és az epe regenerálódását és gyógyulását segítő tulajdonságaiban mutatkozik meg. Általánosságban véve is segíti a szervezet újjáépítését, nagyobb betegségek utáni felgyógyulását.

Az unakit hatása a lélekre, érzelmeinkre is kiterjed. Az unakit (epidot) egyesíti magában a harmónia zöld rezgését a földies vitalitás barnásvörös színével. Az Unakit Föld eleme segít bennünket abban, hogy minden élethelyzetben szilárdak maradjunk és megőrizzük erőnket. Segít felszínre hozni problémáink múltban gyökerező, karmikus okait. Ezáltal támogatja azt is, hogy jobban meg tudjuk érteni a minket gátló tényezőket és segíti a gyógyulást is.

Unakit gondozása

Tisztítása

Unakit kristályunk tisztítása nagyon fontos, hogy megőrizzük annak erőteljes energiáit. Tisztítását javasoljuk minden használat előtt, valamint ha úgy érezzük, hogy a kristályunk energiái elhalványodtak.

A tisztításra több módszer is létezik. Az egyik legnépszerűbb módszer az érintésmentes tisztítás. Ehhez helyezzük a kristályunkat egy tálba, majd szórjunk rá tengeri sót. Hagyjuk állni legalább egy éjszakán át, majd öblítsük le hideg vízzel.

A másik lehetőség az érintéssel történő tisztítás. Ehhez helyezzük a kristályunkat a tenyerünkbe, majd folyó víz alatt öblítsük le. Közben képzeljük el, hogy az áramló víz eltávolítja a kristályunkból az összes negatív energiát.

Töltése

Töltése segít abban, hogy újra feltöltődjön az energiával, és visszanyerje erőteljes rezgéseit. A töltést javasoljuk minden használat után, valamint ha úgy érezzük, hogy a kristályunk energiái elhalványodtak.

Az egyik legnépszerűbb töltési módszer a napfényes töltés. Ehhez helyezzük a kristályunkat egy napos helyre, ahol közvetlenül éri a napfényt. Hagyjuk állni legalább hat órán át, majd vegyük le onnan.

A másik lehetőség a holdfényes töltés. Ehhez helyezzük a kristályunkat egy olyan helyre, ahol közvetlenül éri a holdfényt. Hagyjuk állni legalább hat órán át, majd vegyük le onnan.

Fontos, hogy a töltés során ne tegyük ki a kristályunkat olyan helyre, ahol más kristályok is vannak, mert ezek az energiák összekeveredhetnek, és csökkenthetik az Unakit kristályunk hatékonyságát.

Technikai információk

Egy olyan ásvány, amely a földpát és az epidot ásványok keverékéből áll. Ez a kristály a monoklin kristályrendszerbe tartozik, és keménysége 6-7 az Mohs-skálán. Színe változó, lehet rózsaszín, narancs, lazacvörös, zöld, de a legáltalánosabb színe a zöld.

Kkémiai összetétele Ca2 (Al,Fe)3 (SiO4)3 (OH), ortoklász: KAlSi3O8, kvarc: SiO2. Az Unakit nagyon hasonlít a jade-hez, és gyakran használják az ékszerek készítéséhez.

Az Unakit ásvány a föld elemet segíti bennünk abban, hogy minden élethelyzetben szilárdak maradjunk és megőrizzük erőnket. Hatása a lélekre és érzelmeinkre is pozitív. Az Unakit (epidot) egyesíti magában a harmónia zöld rezgését a földies vitalitás barnásvörös színével.

Általában meditáció során használják, mivel segít a belső béke elérésében. Hatása a testre is pozitív, segít a máj és a bőr egészségének fenntartásában, valamint elősegíti a szervezet regenerálódását. A terhesség alatt is használhatjuk, mivel segít a terhes anyáknak a stressz és a szorongás leküzdésében.

Összességében, az Unakit egy nagyon erős és pozitív hatással bíró ásvány, amely segít a test és a lélek egészségének fenntartásában.