Hagyd magad mögött a múltat. Az ásvány kövek segítenek.

 

 

A múltunk elengedése lehet az egyik legnehezebb kihívás, amellyel valaha szembe kell néznünk.

A legtöbben azt hisszük, hogy megtanultunk továbblépni a múltunkból, valójában ez sok esetben nem sikerül. Így a lelkünk mélyén egyre több régmúltban gyökerező seb marad. 

Ez lehet egy rossz kapcsolat, egy rossz gyermekkor, bántalmazás, elhanyagolás megaláztatás, munkahelyi atrocitás vagy bármilyen negatív érzés, amely az elmédben és a szívedben ott ragadt. 

Bár megpróbáljuk elengedni ezeket a dolgokat, végül csak elménk hátsó, sötét zugaiba száműzzük őket, ahonnan időnként visszatérnek amikor a legkevésbé számítunk rá

Mit tehetünk tehát múltunk szellemeivel?

Meg kell tanulnunk szembenézni velük, elfogadni őket olyannak, amilyenek voltak, és el kell engednünk őket. Bár tudjuk, hogy az elengedés mindannyiunk számára nehéz, valóban hiszünk abban, hogy a gyógyító kristályok ereje neked is segíthet ebben.

 

AKVAMARIN

Ideális ásvány az új kezdetekhez, az elmélkedéshez és az önfeltáráshoz, lehetővé teszi, hogy megvizsgáljuk meglévő de eddig nem használt képességeinket.

Ez a szép kék kristály sokkal több erővel rendelkezik, mint amilyennek látszik. Csodákat tesz az érzelmi megalapozásban és segít abban, hogy a középpontban és a földön maradjunk még extrém stressz idején is.

Ahogy a nevében is benne van az „akva” a víz, az akvamarin köztudottan megtisztítja a testet és az elmét, segít kitisztítani a negatív gondolatokat és érzéseket. Védelmet nyújt a pszichés támadások ellen és erősíti az intuíciónkat.

Az akvamarin a tartós halogatás kezelésében is hasznos társunk lehet, hiszen merészebbé és hajlandóbbá tesz az életet megváltoztató döntések meghozatalában.

 

RÓZSAKVARC

A rózsakvarc kristály színe a nagyon halvány rózsaszíntől a mélyen élénk rózsaszínig terjed, és az egyetemes szerelem köveként ismert. Egy kristály, amely vonzza és elősegíti a feltétel nélküli szeretetet, úgy gondolják, hogy megtisztítja és megnyitja a szívet minden szinten. 

A rózsakvarc segít elfogadni a történteket és segít továbblépni. Energiája arra ösztönöz bennünket, hogy megbocsássunk magunknak és másoknak is. Begyógyítsuk az esetleges sebeket.

Az egyik leghatékonyabb kő, amelyet az érzelmi fájdalmaink enyhítésére használhatunk. Azt mondják, hogy különösen hasznos a trauma, bántalmazás, valamint a gyász és a veszteség utáni gyógyulásban.

Ez a kristály szívgyógyító tulajdonságairól ismert. A szeretet és a gyógyító rezgések segítenek felváltani a szívcsakrát eltömítő mérgező érzelmeket és a feltétel nélküli szeretet energiájával helyettesítik azt. Ezért ez az ásványkő az egyik legerősebb ásvány, amelyet a megbocsátás útján használhatsz - érzelmi gyógyulásra, elfogadásra, bizalomra, belső értékek felismerésére és szeretetre ösztönöz.

 

MORGANIT

Segít abban, hogy külső szemmel lásd a helyzetedet és önmagadat. Segít megoldást találni azokra a problémákra, amelyekkel szembesülsz.

Erőteljes energiájával a morganit világossá teszi, hogy mit kell tenni egy adott helyzet egyes lépéseinél. 

A morganit emlékeztet a múltra, és lehetővé teszi, hogy tisztán lásd a jövőd. 

Azáltal, hogy segít az érzelmi sebek gyógyításában és a negativitás felszabadításában, ösztönöz az újrakezdésre, és segít, hogy megragad a felmerülő lehetőségeket.

 

FÜSTKVARC

Ezt az ásványt előszeretettel használják a múlt emlékeinek és érzéseinek elengedésére, amelyek lehúznak bennünket. Füstszínű megjelenése egyfajta misztikumot kölcsönöz neki. Sok gyűjtőt vonz, de ez a kristály több, mint csupán egy szép kő.

A füstkvarc arról ismert, hogy képes elűzni a szomorúságot , oldja a stresszt és nyugalmat teremt. Energiája a megnyugvás állapotába juttat és fogékonyabbá tesz az új lehetőségek iránt.

Ez egy olyan kő, amelyre szükségünk van, ha elveszettnek vagy zavarodottnak érezzük magunkat, lehetővé teszi számunkra, hogy felszabadítsuk az ezekkel az érzésekkel kapcsolatos érzelmeinket.

 

RODONIT

A rodonit a szeretet, az együttérzés és a gyógyulás energiáit testesíti meg.

Sok kultúra úgy véli, hogy a rodonit segít serkenteni a pszichés tudatosságot. Azt is mondják, hogy segít a nehéz helyzetekben, ott ahol a legnagyobb szükség van rá, mikor az életünk a feje tetejére áll.

A gyógyítók úgy vélik, hogy viselése során serkenti az agyalapi mirigy működését, amely szabályozza a növekedési hormonokat és az endorfinokat. Ez javítja a hangulatot, az alvási szokásokat és az általános egészségi állapotot.

 

KÉK CSIPKE ACHÁT

Ezt a kristályt a régmúltban az emberek gyógyításra, védelemre és energia tisztítására használták. 

Manapság ez a kő segít tudatosítani mentális mintáinkat, viselkedésünket, és lehetővé teszi, hogy életünk új fejezetébe lépjünk, miközben megszabadulunk minden negatív energiától, amely visszatarthat bennünket.

 

PERIDOT

A Peridot egy csodálatos drágakő, amely tisztaságot kölcsönöz a léleknek és a testnek. A stressz és a szorongás oldására használják, lelki békét és nyugalmat hoz.

Bár leginkább ékszerként viselik, ez az értékes drágakő kiváló kő a meditációhoz is. A meditáción keresztül érzékennyé válunk az érzelmekre és gondolatokra, fejlesztve az öntudatot.

Úgy gondolják, hogy a peridot viselése intuitívabbá tesz. 

Segítségével nem a  logika, hanem érzések alapján hozunk döntéseket.

Viselésekor a viselője a szeretet, remény, bizalom, elfogadás és hála üzenetét kapja.

 

OBSZIDIÁN

Sokan úgy vélik, hogy az obszidián nagy gyógyító erővel bír, így népszerűvé teszi bizonyos kristálygyógyítók körében. Egyes források szerint az obszidián elégeti a negatív energiákat, lehetővé téve az ember számára, hogy a tiszta tudatosság állapotába lépjen.

Népszerűvé vált az észak-amerikai indián törzsek körében, mivel képes elnyelni a negatív energiákat és pozitívvá alakítani. Hitük szerint, ha obszidiánt dörzsölnek a bőrükhöz, megtisztulhatnak a fájdalmas emlékektől, az érzelmi traumáktól és a nem kívánt szokásoktól.

Vannak, akik úgy vélik, hogy javítja a mentális tisztaságot, és segít betekintést nyerni az aktuális helyzetekbe.

 

ARAGONIT

Az aragonit általában mélynarancssárga, barna vagy skarlátvörös színű, de lehet fehér, kék, zöld vagy lila is.

Az aragonitot gyakran használják a terek tisztítására is. Különösen hatékony a helyiségben fellelhető negatív energia semlegesítésében. Tehát ha úgy véled, hogy a múltbeli gondolatok vagy emlékek otthonod egy bizonyos helyén időznek, helyezz el ott aragonitot, hogy segítsen kitisztítani és megtisztítani a helyiséget.

 

LAPIS LAZULI

A lapis lazuli viselése segíthet elengedni a múltat ​​azáltal, hogy enyhíti a stresszt, örömet okoz és elősegíti a jó egészséget. Ez a mélykék ásvány egy gyönyörű kő, gyógyító tulajdonságokkal. Az ókorban az emberek úgy vélték, hogy a lapis lazuli viselése megvédheti őket a betegségektől is.

Ez az erős drágakő segít elengedni a múlt eseményeivel kapcsolatos bűntudat vagy megbánás érzését. A lapis lazuli használatával eltávolíthatunk minden negatív érzelmet, amelyet a tudatalattiban raktározunk, és segít számunkra továbblépni a múltból.

 

TIGRISSZEM

Régi életünk megváltoztatása nem lesz könnyű feladat, a változás sosem lesz az, de a Tigrisszem nagy segítségünkre lesz ebben. Cselekvésre késztet bennünket, segíti a döntéshozatalunkat, önbizalmat és bátorságot ad, hogy szembenézzünk bármilyen kihívással.

Amikor tigrisszemet viselsz, attól a pillanattól kezdve hordozod a kő energiáját, amikor megérinti a bőrödet. Napról napra magabiztosabb leszel, és kevésbé leszel félénk.

Ahogy továbbra is viseled, egyre boldogabb leszel, egyre jobban elfogadod saját hibáidat, és tovább lépsz a múlt hibáiból.

Nehéz elhinni, de néhány hét után könnyebbnek és jobban fogod érezni magad, mint évek óta.

 

KÉK KALCEDON

Ez a ritka kristály a kék csipke acháthoz hasonló világoskék árnyalattal rendelkezik – szinte jeges megjelenésű.

A kék kalcedon arra ösztönzi a negatív energiákat, hogy elhagyják tudatunkat. Segít a testben felhalmozódó érzelmek felszabadításában, és lehetővé teszi a test számára, hogy felszabadítsa a mélyen tárolt energiát.

A kék kalcedon használatával eltüntetheted a negatív érzelmeket és a múltbeli kapcsolatokat, amelyek már nem szolgálnak téged, és helyet adhatsz újaknak.

 

AMETISZT

Ez a népszerű kő egy kristályos kvarc, amelynek színe a világos  lilától a sötét liláig terjed, a kőben lévő vastartalom miatt.

A legtöbb ember az ametisztet a szeretettel, a bizalommal és a békével társítja. Ugyanakkor azt is mondják, hogy védelmet, megbocsátást és gyógyulást hoz. 

Az újrakezdéssel járó változás, gyakran stresszt és szorongást okozhat. Függetlenül a körülményektől, mindannyian stresszesek leszünk, ha elhagyjuk megszokott rutinunk kényelmét.

Az ametiszt valószínűleg az első számú választás a stressz kezelésére. 

Pozitív erejét a legstresszesebb időkben is megőrzi és segít megbirkózni életünk nehéz problémáival.

Nyugtató és ellazító ásványként ismert, amely segít a jó éjszakai pihenésben és a negatív energiák leküzdésében.

Ez a kő képes arra, hogy felébressze bennünk, az önmagunk iránti szeretetet.

 

CITRIN

Minden új kezdet vagy életmódváltás nagyobb valószínűséggel sikerül egy nagy adag optimizmussal.

Ha valamivel kapcsolatban pozitívan érzel, az a legtöbbször sikerülni fog.

A Citrin pozitív energiája átvezet Téged a legnehezebb időszakokon is, hogy álmaid és elképzeléseid valóra tudd váltani. 

Önbizalmat és motivációt ad, hogy bármit elérhess.

A citrint gyakran a bőséghez, örömhöz, szeretethez, egészséghez és boldogsághoz kötik.

Tiszta színével, barna, narancssárga és sárga árnyalatával, könnyedséget és gondolati tisztaságot hoz életünkbe.

Sokan úgy tartják, hogy ha éjszakára a párnánk alá tesszük, pihentető alvást hoz számunkra.

A citrint az átalakulás kövének is tekintik, mert segít elengedni múltunkat és befogadni a jövőt.

 

KÉK KIANIT

A kék kianit az elfogadás, megbocsátás, béke és nyugalom köve.

Energetikai tisztítóként hat, és új tapasztalatokat és lehetőségeket nyít meg bennünk.

Segít abban, hogy érzelmileg kapcsolódjunk másokhoz azáltal, hogy eltávolítunk minden megmaradt negatív érzelmet és gondolatot.

Mindazokat a negatív érzések – megbántottság, harag, düh, neheztelés, stb. – eltávolítja a szívünkből, hogy aztán arra összpontosíthassunk, hová szeretnénk eljutni az életünkben.

 

KÉK KALCIT

A kalcit egy ásvány, amely különböző árnyalatokban fordul elő, de a kék a legerősebb változata, a test és a lélek megnyugtatására.

Ez a kő segít elszakadni gondolatainktól és érzelmeinktől, hogy megtisztítsuk elménket és testünket minden negatívumtól.

Sokan úgy vélik, hogy a kék kalcit hatékonyan szabadítja fel az érzelmi blokkokat a testből. Ez a kő segíthet a béke érzésének megteremtésében a tudatalattiban. 

Azok számára, akik előre akarnak lépni a jövőbe, ez a kő segíthet azáltal, hogy eltakarítja az útjában álló blokkokat.

 

LABRADORIT

A labradoritot az átalakulás kövének is nevezik.

A labradorit segít azoknak, akik életük változásán mennek keresztül, akár saját döntésük, akár a körülmények miatt. 

Egy új karrier vagy munkahely elvesztése, költözés, megromlott családi, házastársi kapcsolat vagy új egészséges életmód megkezdése mind szorongást és elköteleződést okozhat, a Labradorit pedig erőt ad a kitartáshoz és a sikerhez.

A labradorit védő erejéről is ismert, amely megvéd a nem kívánt negatív energiáktól. Önbizalmat ad ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk a féltékenységet vagy mások véleményét, amelyek eltántoríthatnak az új útirányunktól.